16. avgust 2022, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekmovanja za državno prvenstvo v moški članski kategoriji v sezoni 2022/23, v katerem bodo nastopala moštva naslednjih klubov:

1. HDD Sij Acroni Jesenice
2. HK SŽ Olimpija
3. HK Triglav Kranj
4. HK Slavija Junior
5. HDK Maribor
6. HK LedX Celje

Sistem tekmovanja: Dvokrožni redni del tekmovanja klubov, ki ne igrajo v AHL oz. IceHL in končnica.
Začetek tekmovanja: september 2022
Konec tekmovanja: januar 2023
Igralna dneva: torek, sreda, sobota

Pravico nastopa imajo igralci, registrirani na HZS in tuji igralci z mednarodno transfer karto IIHF. Na tekmi ima pravico nastopiti za klub 5 tujih igralcev.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 5 kazenskih strelov izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

V končnici nastopata prvo in drugo uvrščeni ekipi rednega dela, ter HK SŽ Olimpija, kot 1. nosilec in HDD Sij A Jesenice kot 2. nosilec.

Sistem tekmovanja v končnici:

Polfinale
HK SŽ Olimpija – 2. po rednem delu
HDD Sij A Jesenice – 1. po rednem delu

Finale
zmagovalca polfinala

Na odločilnih tekmah (katere lahko končajo serijo) končnice, to je na 2. in 3. tekmi polfinala in finala, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra podaljšek (5 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej.

Prednost domačega igrišča v končnici ima višje postavljeno moštvo.

Razpored tekem