25. julij 2018, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila razpored tekem v International Hockey League (IHL), v kateri bodo v sezoni 2018/19 nastopili klubi:

KHL Medveščak
– HK ECE Celje
– HK Triglav Kranj
– SKHL Crvena Zvezda
– KHL Zagreb
– HK Slavija Junior
– HK Vojvodina
– KHL Mladost

Začetek tekmovanja: september 2018
Konec tekmovanja: april 2019
Igralni dan: sobota, oz. med tednom (po potrebi)
Število tekem: 28 v rednem delu in 2/9 tekme končnice

Pravico nastopa imajo igralci, registrirani na HZS in tuji igralci z mednarodno transfer karto IIHF, ali pisnim potrdilom IIHF. Na tekmi ima pravico nastopiti za klub 5 tujih igralcev.

REDNI DEL
Moštva igrajo v enotni skupini po štirikrožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo igra proti vsakemu doma in na tujem po dvakrat.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60-ih minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po tremi igralci v polju in vratarjem, nakar se izvajajo kazenski streli: prva serija izmenično po 3 kazenske strele, nato po potrebi izmenično po 1 kazenski strel do zmage.

Za zmago po 60-ih minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60-ih minutah igre 0 točk.

KONČNICA
V končnici nastopajo vsi klubi. Moštva igrajo na dve zmagi (boljši iz treh tekem).

Četrtfinalni pari: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5

Polfinalna para: zmagovalec 1:8 proti zmagovalcu 4:5 in zmagovalec 2:7 proti zmagovalcu 3:6

Finale: zmagovalca polfinala igrata za 1. mesto.

Na odločilnih tekmah končnice, to je na drugi oz. tretji tekmi četrtfinala, polfinala ter finala, se ob neodločenem rezultatu po 60-ih minutah igra dolgi podaljšek (štirje igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da po 20-ih minutah ni zmagovalca, se igra novi dolgi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej. 

Razpored tekem International Hockey League (IHL)