12. julij 2017, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je določila tudi razpored tekem v novoustanovljeni “International Hockey League” (IHL), v kateri bodo v sezoni 2017/18 nastopili klubi:

– HK Playboy Slavija
– HK ECE Celje
– HK Triglav
– HK MK Bled
– HDK Maribor
– KHL Medveščak
– KHL Mladost
– KHL Zagreb
– SKHL Crvena Zvezda
– HK Vojvodina

Začetek tekmovanja: september 2017
Konec tekmovanja: april 2018
Igralni dan: sobota, oz. med tednom (po potrebi)
Število tekem: 27 in tekme končnice

Pravico nastopa imajo igralci, registrirani na HZS in tuji igralci z mednarodno transfer karto IIHF, ali pisnim potrdilom IIHF. Na tekmi ima pravico nastopiti za klub 5 tujih igralcev.  Najmanjše število igralcev na tekmi: 10 igralcev v polju in 2 vratarja.

REDNI DEL

Moštva igrajo v enotni skupini po 3-krožnem ligaškem sistemu, vsako moštvo najprej igra proti vsakemu doma in na tujem, razpored tretjega kroga tekmovanja pa bo, na osnovi uvrstitev po dveh krogih, postavljen po Bergerjevih tablicah.

V rednem delu tekmovanja, kakor tudi v celotnem tekmovanju, moštva na vsaki tekmi igrajo do zmage. V primeru neodločenega rezultata po 60 minutah tekme, se igra podaljšek 5 minut oz. do zadetka s po 3 igralci v polju in vratarjem, na kar se izvajajo kazenski streli: prva serija po 3 kazenske strele izmenično, nato po potrebi po 1 kazenski strel izmenično do zmage.

Za zmago po 60 minutah igre moštvo dobi 3 točke, za zmago v podaljšku oz. po kazenskih strelih 2 točki, za poraz v podaljšku oz. po kazenskih strelih 1 točko, za poraz po 60 minutah igre 0 točk.

KONČNICA

V končnici nastopa prvih osem uvrščenih moštev po rednem delu tekmovanja.

 – četrtfinale: 1:8, 2:7, 3:6 in 4:5 (na 2 zmagi)
– polfinale:  zmag. 1:8 proti zmag. 4:5  in zmag. 2:7 proti zmag. 3:6 (na 2 zmagi)
– finale:    zmagovalca polfinala (na 2 zmagi)

Na odločilnih tekmah končnice, to je na 2. tekmi četrtfinala in polfinala in na 2., oz. 3. tekmi finala, se ob neodločenem rezultatu po 60. minutah igra podaljšek (4 igralci v polju in vratar) do »zlatega gola«, oz. 20 minut. V primeru, da v 20. minutah ni gola, se igra novi podaljšek do »zlatega gola«, oz. 20 minut in tako naprej. Pred podaljškom/i se očisti led.

Prednost domačega igrišča v končnici ima klub z nižjo štartno številko.

Razpored tekem International Hockey League (IHL)