Po prvi tekmi na turnirju in zmagi proti Japonski je napadalec Anže Kuralt, ki jo je skupil med tekmo, odšel na slikanje poškodovanega gležnja. Medicinsko osebje je sporočilo, da ni nič zlomljeno, iz preventivnih razlogov Kuri proti Belorusiji ne bo igral.

Medtem ko je bil Anže Kuralt po tekmi odpeljan na pregled, pa so se preostali igralci vrnili v hotel, kjer so Matjažu Kopitarju voščili za rojstni dan, manjkala ni niti torta. Sledil je počitek, saj jih je že zjutraj čakalo razdrsavanje pred tekmo z Belorusijo, ki bo na sporedu prav tako ob 20. uri.

Namesto Kuralta, ki ga oskrbuje podkovano medicinsko osebje, bo danes proti Belorusiji priložnost dobil Robert Sabolič. Ekipi pa se je danes priključil tudi mladi napadalec Olimpije Aljaž Uduč, ki pa v petek še ne bo v postavi.

”Belorusi so boljši drsalci kot Japonci in tudi tehnično bolj podkovani. Tekma bo težka, mi pa bomo morali biti v obrambi bolj disciplinirani. Seveda pa bomo skušali zmagati obe tekmi,” pred obračunom pravi Marcel Rodman.

”Tekma bo brez dvoma težka. Belorusija je boljši nasprotnik kot Japonska. Morali bomo stopiti skupaj, dati svoj maksimum in prikazati dobro igro za uspeh,” pa je dejal slovenski selektor Matjaž Kopitar.