V torek bosta na sporedu dve tekmi državnega prvenstva v hokeju na ledu. Največ pozornosti bo namenjeno obračunu v Podmežakli, kjer se bosta udarila večna tekmeca Jesenice in Olimpija. V Kranju se bo Triglav pomeril z Mariborom.

V državnem prvenstvu ostajata neporažena le še večna tekmeca Jesenice in Olimpija. Železarji imajo štiri, Ljubljančani pa tri zmage. Po torkovem večeru bo ena ekipa še naprej neporažena, druga pa bo zabeležila prvi poraz.

Pri domačih je še v prejšnji sezoni dres Olimpije nosil Matevž Erman, ki pred tekmo pravi: “Zanesljivo se moramo na to tekmo pripraviti zelo dobro. Naša igra mora biti zelo disciplinirana. To nam ne gre najbolje, saj v vsaki tekmi pridemo v situacijo, ko nam te discipline zmanjka. Ob disciplinirani igri bomo morali še zelo trdo delati na ledu, pokrivati vsak meter ledene ploskve, vemo pa, da se lahko proti Olimpiji borimo zelo dobro. V to smo prepričani. Ne smemo se ozirati na to, ali bo Olimpija igrala v polni zasedbi ali z nekaj mlajšo ekipo. To je njihova odločitev, naša naloga je, da igramo po najboljših močeh, da damo vse od sebe in da dosežemo najboljši možni izid.”

Erman_Matevz

Matevž Erman

Zmaji, ki v ligi EBEL zasedajo zadnje mesto, bodo na Gorenjsko odpotovali v okrnjeni zasedbi. To je sporočilo kar vodstvo kluba: ”V zadnjih dneh smo prejeli veliko vprašanj o tem, v kakšni zasedbi bomo odigrali jutrišnjo tekmo državnega prvenstva na Jesenicah. Dan pred obračunom samo potrjujemo odločitev, ki jo je klubsko vodstvo sprejelo pred začetkom tekmovanja. Moštvo bo jutri na Jesenicah nastopilo v enaki zasedbi, kot na prvih treh tekmah proti Bledu, Triglavu in Mariboru. Fantje, ki so dosegli tri zmage, si zaslužijo zaupanje tudi na tekmi v Podmežakli. Hkrati pa je potrebno vedeti, da je naše moštvo včeraj igralo tekmo v ligi EBEL na Češkem, ter se domov vrnilo šele danes, v zgodnjih jutranjih urah, že konec tedna pa nas čakata nova dva obračuna, tako da bi z jutrišnjim obračunom naše moštvo v osmih dneh odigralo kar štiri tekme.”

Ob 18. uri pa se bo začel prvi obračun dneva v državnem prvenstvu. V Kranj prihajajo mariborsko Lisjaki. Iz domačega tabora je pričakovanja predstavil Julijan Pugelj: ”Tekma z Mariborom je priložnost za uigravanja v napadu, igre ob številčlni premoči in hkrati priložnost, da si napolnimo samozavest pred dvojim vikendom v Avstriji, ki bo zelo pomemben za razvrstitev na lestvici.”

Foto: Drago Cvetanovič