Z veseljem sporočamo, da si boste hokejske kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah ekskluzivno lahko ogledali na Sport Klubu. Slovenijo prva tekma čaka naslednji četrtek ob 16.00 proti Belorusiji.


Tekme olimpijskih kvalifikacij, na katerih bo igrala slovenska članske hokejska reprezentanca, bo prenašala televizija SPORT KLUB. Kljub prvotnim informacijam, da bodo olimpijske kvalifikacije potekale na nacionalni televiziji, v nadaljevanju HZS in TVSLO nista prišli do skupnega dogovora, zato je HZS poiskala drugega partnerja, ki ga je našla v televizijski postaji SPORT KLUB.

Slovensko hokejsko reprezentanco od naslednjega četrtka do nedelje (7. do 10. februar) v danskem Vojensu čakajo kvalifikacije za nastop na olimpijskih igrah v Sočiju leta 2014. Vse tri tekme najboljših slovenskih hokejistov (manjkala bosta le enhaelovca Anže Kopitar in Jan Muršak) si boste lahko ekskluzivno v neposrednem prenosu ogledali na Sport Klubu. Prva tekma rise čaka v četrtek proti Belorusom (16.00), nato pa jih v petek čakajo domačini (21.00), v nedeljo pa še Ukrajinci (14.00).

V Soči vodi le prvo mesto, tako da varovance Matjaža Kopitarja čaka vse prej kot lahko delo. Da bi naši najboljši hokejisti še nekoliko lažje uresničili svoje sanje, so poskrbeli tudi pri Olimpijskem komiteju Slovenije, ki so v programih olimpijske solidarnosti pri Mednarodnem olimpijskem komiteju (MOK) pridobili 100.000 ameriških dolarjev, s katerimi bodo hokejistom olajšali pot in celotne priprave za kvalifikacijski turnir na severu Evrope.

V slovenskem športu se zadnje čase dogajajo velike stvari, ki so plod naše trme, kljubovalnosti, želje po uspehu. Slovenski hokej se vzpenja, kar pomeni, da imamo res dobro reprezentanco, izjemno dobre igralce, zelo dober timski duh, zato upam, da se bo ta reprezentanca uvrstila na OI. Če mene vprašate, bi bil že čas, da se prvič v zgodovini samostojne Slovenije v edinem zimskem kolektivnem športu uvrstimo na olimpijske igre,” je ob tem dejal predsednik OKS dr. Janez Kocijančič.

Kopitar: Ne dvomim o igralcih
Selektor Matjaž Kopitar bo igralce zbral v ponedeljek na Bledu. Časa za priprave bo zelo malo, reprezentanco že v četrtek čaka prva tekma. “V ponedeljek popoldne se bomo zbrali na Bledu, kamor bodo reprezentanti pripotovali z različnih koncev Evrope, saj imajo čez vikend še nacionalna prvenstva. Opravili bomo štiri treninge. Seveda bi si želeli več, morda še kakšno pripravljalno tekmo, ampak tako pač je. Najpomembneje pa je, da imamo tako jaz, vsi moji sodelavci in ne nazadnje igralci veliko željo, da bi se nam uresničile sanje. Sploh ne dvomim o igralcih, da ne bi dali vse od sebe. Če bomo verjeli, lahko olimpijske igre dosanjamo. Tukaj je tudi faktor, in sicer srčnost, ki bo na turnirju tudi zelo pomemben,” je pred izjemno pomembnim turnirjem svoje misli strnil Kopitar.

Celoten razpored tekem in seznam slovenske reprezentance si oglejte spodaj.

Olimpijske kvalifikacije, razpored tekem (vse tekme v živo na Sport Klubu):

  • Četrtek, 7. 2. ob 16.00: Slovenija – Belorusija
  • Petek, 8. 2. ob 21.00: Slovenija – Danska
  • Nedelja, 10. 2. ob 14.00: Slovenija – Ukrajina

Seznam reprezentantov za olimpijske kvalifikacije v Vojensu:
Vratarji: Robert Kristan, Andrej Hočevar, Luka Gračnar
Branilci: Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačević.
Napadalci: Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Rok Pajič, Boštjan Goličič, Žiga Pance, Aleš Mušič, Luka Bašič, Tomaž Razingar, Gašper Kopitar
Rezerve: Miha Verlič, Gal Koren, Matic Podlipnik


sportklub, hokej.si, sta