18. maj 2016, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije obžaluje odločitev vodstva lige EBEL o zavrnitvi vloge HDD Sij Acroni Jesenice za sodelovanje v omenjenem tekmovanju v sezoni 2016/17.

Ostajamo trdno prepričani, da bi bilo sodelovanje dveh slovenskih hokejskih klubov v razširjeni avstrijski ligi v dobro slovenskega hokeja. Ob tem želimo izraziti priznanje vodstvu jeseniškega kluba, saj je v največji možni razumni meri izpolnilo zahteve, ki jih je postavilo vodstvo EBEL. Želimo si, da današnja odločitev ne bi odvrnila železarjev od prizadevanj za razvoj in ponovni vzpon jeseniškega hokeja.

Obenem tudi menimo, da je vodstvo tekmovanja EBEL z odločitvijo o sodelovanju HDD Telemach Olimpije v omenjenem tekmovanju v prihodnji sezoni ravnalo modro in dalo aktualnemu vodstvu ljubljanskega kluba priložnost, da nadaljuje s prizadevanji za sanacijo razmer, v katerih je pred dvema letoma prevzelo klub. Verjamemo, da bodo zmaji to zaupanje upravičili in izpolnili zastavljene cilje.

Hokejska zveza Slovenije bo še naprej podpirala vse slovenske klube pri njihovem razvoju in prizadevanjih za uveljavljanje v mednarodnem prostoru.