27. julij 2016, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je v zvezi s člankom “Jesenice so moštvo zveze”, ki je bil objavljen v današnji izdaji časnika Ekipa24, uredništvu slednjega posredovala naslednji prikaz nasprotnih dejstev:

Hokejska zveza Slovenije odločno zanika namigovanja avtorja članka o nelojalni konkurenci in privilegiranju kluba HDD Sij Acroni Jesenice na račun kluba HDD Olimpija Ljubljana ali drugih klubov. Hokejska zveza Slovenije ne plačuje trenerja jeseniškemu klubu. Pogodba, ki jo ima selektor Nik Zupančič s HZS, zadeva izključno vodenje slovenske reprezentance in je bila sklenjena leto dni preden se je vodstvo jeseniškega kluba odločilo, da selektorja risov angažira tudi kot svojega glavnega klubskega trenerja.

Prav tako ne drži trditev vodje ekipe HDD Olimpija Ljubljana Jožeta Kovača, da HZS pomaga zgolj jeseniškim hokejistom, ne pa tudi drugim slovenskim klubom. S tem v zvezi velja poudariti, da so vse odločitve o pomoči Hokejske zveze Slovenije posameznim hokejskim klubom, vključno z HDD Sij Acroni Jesenice, sprejete na predsedstvu zveze in razvidne iz letnih poročil HZS.