Po zgodovinskem uspehu so se hokejisti v četrtek okoli ene ure zjutraj vrnili v Slovenijo, kjer so jih na brniškem letališču pričakali navijači in jih tudi bučno pozdravili ter jim še enkrat pokazali, kako so ponosni na uspeh.

Naši Risi so nekaj čez polnoč prispeli domov

Naši Risi so nekaj čez polnoč prispeli domov

V sredo so Risi zaključili z nastopi na olimpijskih igrah v Sočiju, v večernih urah pa jih je čakala pot domov. Nad zgodovinskim prebojem med najboljših osem reprezentanc na svetu so seveda poželi ogromno simpatij po celem svetu. V domači Sloveniji pa jih je sredi noči čakal tudi sprejem. Letalo je iz Rusije sicer prispelo s približno enourno zamudo, tako da so na Brniku igralci pristali okrog 0.30 zjutraj. V Slovenijo se niso vrnili Anže Kopitar, Jan Muršak in Sabahudin Kovačevič, ki so v svoje klube odleteli iz Sočija.

Kapetan Tomaž je mnogim navijačem stisnil roko

Kapetan Tomaž je mnogim navijačem stisnil roko

Kljub močnem dežju je igralce vseeno pričakalo več kot tisoč navijačev, ki so najprej pozdravili dobitnike odličij Petra Prevca, Vesno Fabjan in Tejo Gregorin. Nato pa so pred navijače stopili hokejisti, na čelu je bil seveda kapetan Tomaž Razingar. Z glasnimi vzkliki in aplavzom so pozdravili junake, manjkalo ni smeha niti solz sreče. Igralce sedaj čaka pot v klube, nekateri bodo v Sloveniji prebili le okoli štiri ure, nato pa bodo znova poleteli novim klubskim izzivom naproti. Že sredi aprila pa čaka Rise novo tekmovanje, v Koreji se bodo v diviziji I borili za vrnitev med elito.

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5982431176819953121?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]

 Foto: Drago Cvetanovič