Slovenska hokejska reprezentanca se bo danes zbrala na prvi reprezentančni akciji v sezoni, zaradi poškodb oziroma bolezni pa soigralcem ne bodo mogli pomagati Klemen Pretnar, Miha Verlič in Rok Leber.

Slovensko hokejsko reprezentanco ta teden čaka mednarodni turnir, ki bo potekal v dvorani Tivoli. Ker reprezentančnega premora ne bo v vseh tekmovanjih, v Ljubljano ne bo vseh standardnih članov reprezentance, v nedeljo zvečer pa je postalo dokončno jasno, da strokovno vodstvo ne bo moglo računati tudi na trojico, ki je bila na prvotnem seznamu. Dres risov v Tivoliju ne bodo oblekli branilec Klemen Pretnar in napadalca Miha Verlič ter Rok Leber, ki je poškodbo staknil prav na nedeljski tekmi. V reprezentanco so bili zato vpoklicani Jakob Milovanovič, Gregor Koblar in Žiga Pešut.

Ker v številnih tekmovanjih ne bo prišlo do prekinitve, bodo nekateri igralci prišli na zbor naknadno, med njimi je tudi trojica, ki si kruh služi na Švedskem. Gašper Krošelj, David Rodman in Aleš Kranjc se bodo namreč med seboj pomerili v torek, nato pa se vračajo v Slovenijo. Na vseh tekmah pa ne bo zaigral Robert Sabolič, ki ga sredi tedna čaka tekma hokejske lige prvakov.