V železarskem mestu se je končal tudi turnir mladih reprezentanc do 20 let. Ob Sloveniji so nastopile še reprezentance Francije, Madžarske in Italije. Največ uspeha je bilo za izbrance Gorazda Drinovca, ki so na turnirju zabeležili tri zmage.

Vsa srečanja so bila zelo izenačenja in negotova. Slovenija se je izkaza z zelo zanesljivo obrambo, igra mladih risov pa tudi zelo temelji na tem elementu igre. Tako je bilo tudi na zadnjem srečanju, lahko bi rekli finalu turnirja. V njem sta dve neporaženi ekipi, Slovenija in Francija, odločali o zmagovalcu turnirja.

 

Francozi so pričeli silovito in napadalno in v takem tempu vztrajali vso prvo tretjino. Slovenci so bili trdni in zbrani in napade Francozov zbrano odbijali. Nekoliko zaskrbljujoče je bilo stanje izključitev pri Slovencih, disciplinska kazen pa bi lahko porušila sistem igre v obrambi. Do tega ni prišlo, saj so igralci pripravljeni tudi na take situacije in so Francoski napadi ostali brez realizacije. Tudi v trenutkih igre z dvema igralcema več. Ko je napadalnost Francozov nekoliko popustila, pa so mladi risi izpeljali napad, ki jih je popeljal v vodstvo. Zadetek je prispeval domačin, ki znanje nadgrajuje na Švedskem Nik Pem.

 

Nadaljevanje dvoboja je bilo zelo izenačeno in tudi napeto. Slovenci so si še naprej privoščili kakšno izključitev preveč, Francozom pa vseeno preprečili serijske poskuse na gol Žana Usa. V nadaljevanju so tudi risi več poskušali, vendar tudi sami ostali brez uspeha. V vratih Slovenije je na polovici srečanja prišlo do menjave, z zanesljivimi obrambami pa je nadaljeval Tomaž Trelc. Bolj ko se je bližal zaključek tekme, bolj je bilo dogajanje na ledu napeto in dramatično. Domača klop je posegla po odmoru, vendar je kmalu sledil prekršek, ki je Francozom omogočil igro petih proti štirim vse do konca srečanja. Zadnjih 40 sekund so poskušali tudi z dodatnim napadalcem in brez vratarja, vendar je obramba ostala jekleno neprebojna in na tak način dosegla uspeh na turnirju.

Slovenija : Francija 1:0

(1:0, 0:0, 0:0)
Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev 200. Sodniki: Trilar, Dremelj, Turk, Černe.
Strelec: Pem (Logar, 19.)

Kazenske minute: Slovenija 24 (6+10 (Kraigher), 4, 4), Francija 6 (2, 2, 2)

Streli na gol: Slovenija 19 (5, 6, 8), 32 (15, 8, 9)
Slovenija; Us, trelc, Kraigher, Logar, Drozg, pem, petelin, Stan, potočnik, Uduč, Podrekar (C), Snoj, Škrjanc, Jeklič, Jazbec, Ograjenšek, Alagič, Čepon, Govejšek, Hadžič, Vinčec, Grošelj. Trener: Gorazd Drinovec.

Madžarska : Italija 1:0

(0:0, 1:0, 0:0)

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 30. Sodniki: Škofic, kamšek, Markizeti, Rakovič.

Strelec: Erdely (Szabo, 39.)

Kazenske minute: Madžarska 6 (6, 0, 2), Italija 8 (0, 6, 2)

Streli na gol: Madžarska 38 (12, 18, 8), Italija 22 (5, 7, 10)

Končni vrstni red:Z ZP PP P GR T
1 Slovenija 2 1 0 0 9:4 8
2 Francija 2 0 0 1 10:6 6
3 Madžarska 1 0 0 2 7:9 3
4 Italija 0 0 1 2 3:7 1