23. julij 2018, Jesenice  Zadnji julijski teden je že tradicionalno namenjen prvemu zboru mlade slovenske hokejske reprezentance do 20 let v novi sezoni, saj so prav mladi risi tisti, ki jih že v decembru čaka svetovno prvenstvo.

Mladi slovenski hokejisti so se tako danes zbrali na Jesenicah, kjer bodo vse do nedelje opravili osem treningov na ledu ter odigrali prijateljski tekmi proti reprezentancama Italije in Poljske.

Letošnjo sezono risi do 20 let začenjajo tudi z novim strokovnim štabom. Mesto glavnega trenerja je vodstvo Hokejske zveze Slovenije zaupalo dosedanjemu pomočniku selektorja članske izbrane vrste Alešu Burniku, kateremu bosta v tej vlogi pomagala še Lovro Bajc, ki sicer deluje na Finskem in nekdanji reprezentančni vratar Andrej Hočevar, ki se podaja v trenerske vode. Na mestu vodje reprezentance bo odslej Zdravko Bobnarič, medtem ko v štabu ostajata tehnični vodji Anton Prostor in Andraž Berlisk, ter terapevt Janez Mikolič.

“V čast mi je, da mi je bila zaupana ta vloga s strani hokejske zveze. Po šestih letih delovanja s člansko reprezentanco, večinoma kot trener-video analitik, je sprememba gotovo dobrodošla,” je ob tej priložnosti povedal Aleš Burnik.

Prvotni širši seznam igralcev po izboru trenerjev je bil sicer nekoliko drugačen. Nekateri igralci so se zaradi poškodb ali drugih obveznosti opravičili, zato je bilo potrebno za uspešen zbor vpoklicati tudi rezerve.

“Od priprav pričakujem, da se vsi med sabo dobro spoznamo, saj smo trenerji ter vodja reprezentance prvič z reprezentanco U-20. Nekatere igralce poznam nekoliko slabše, zato bo to odlična priložnost za seznanitev z njihovim igralskim znanjem ter karakterjem,” je še povedal novi selektor mladih risov Aleš Burnik. Po njegovih besedah je namen tokratnih priprav tudi seznaniti igralce s principi igre, po katerih naj bi igrali, pravili dela in reprezentančnimi cilji. “Upam, da bo ta teden priprav pozitiven pričetek letošnje sezone, ki bo dal dobro podlago za dober rezultat v decembru,” je še dodal.

V nadaljevanju sezone se bodo mladi risi zbrali še v začetku novembra, ko bo v priprave vključen tudi mednarodni turnir od 7. do 10. novembra v Budimpešti, temu pa bodo v decembru sledile še zaključne priprave pred svetovnim prvenstvom Divizije I-B na Poljskem.

Četrtek, 26. julij 2018
18.00 Slovenija – Italija

Petek, 27. julij 2018
18.00 Italija – Poljska

Sobota, 28. julij 2018
18.00 Slovenija – Poljska

Strokovni štab reprezentance je na prvi zbor povabil naslednje igralce:

Vratarji  
KOGOVŠEK Žiga
LEGAT Jure
PLAVC Uroš
USNIK Val
Branilci  
BERNARD Jaka
BRUN RAUH Lan
BRUS Nejc
CRNOVIČ Aljoša
KLOFUTAR Tine
KOROŠEC Gašper
PAVC Peter
STOJAN Nejc
ŠEGA Jaka
URUKALO Žiga
Napadalci  
BRGLEZ Nik
JENKO Jaša
KAPEL Rok
KRMELJ Miha
KUJAVEC Anej
PREDAN Aljaž
PROSTOR Anže
SERŠEN Gašper
SODJA Jaka
STRAŽIŠAR Mark
SVETINA Erik
ŠTURM Jaka
TAVČAR Maj
TIŠLAR Patrik