24. julij 2017, Bled – Konec tedna se bo na prvem reprezentančnem zboru v novi sezoni zbrala slovenska moška izbrana vrsta do 20 let. Hokejisti v omenjeni starostni kategoriji so tisti, ki prvi začnejo z intenzivnimi pripravami, saj jih tekme svetovnega prvenstva čakajo že v decembru.

Slovenski mladi risi se bodo tako od 27. do 30 julija pripravljali v Ledeni dvorani na Bledu, kjer jih čaka šest treningov na ledu, opravili pa bodo tudi testiranje fizične pripravljenosti.

V nadaljevanju se bodo na Bledu ponovno zbrali v četrtem tednu avgusta, ko bodo, poleg treningov, odigrali tudi dve prijateljski tekmi U-20 reprezentanco Poljske. Tretji reprezentančni zbor je predviden v času novembrskega klubskega premora, v sklopu katerega bodo slovenski hokejisti gostitelji mednarodnega turnirja na Bledu, kjer bodo merili moči z reprezentancami Francije, Italije in Madžarske.

Zaključno dejanje slovenske izbrane vrste U-20 bo od 9. do 15. decembra letos na Bledu, ki bo gostitelj IIHF svetovnega prvenstva Divizije I Skupine B. Slovenijo v omenjeni skupini čakajo Italija, Litva, Norveška, Poljska in Ukrajina.

Strokovni štab reprezentance je na prvi zbor povabil naslednje igralce:

Vratarji  
SOTLAR Luka
PLAVC Uroš
KOGOVŠEK Žiga
Branilci  
KLOFUTAR Tine
STOJAN Nejc
LEBEN Luka
PETEK Nik
KOROŠEC Gašper
JUGOVIC Jakob
PAVC Peter
BRUS Nejc
URUKALO Žiga
BRUN RAUH Lan
Napadalci  
DROZG Jan
KAPEL Rok
KOJAVEC Anej
RAJSAR Patrik
ILOVAR Nejc
STRAŽIŠAR Mark
TIŠLAR Patrik
BRGLEZ Nik
BAN Matevž
SERŠEN Gašper
VOH Nejc
SEVER Mark
SVETINA Erik
SODJA Jaka
ŠTURM Jaka

Rezerve

Branilca
HADŽIČ Alen
VUK Žan
Napadalca
VIDIC Domen
PRETNAR Luka