24. julij 2017, Bled – Konec tedna se bo na prvem reprezentančnem zboru v novi sezoni zbrala slovenska moška izbrana vrsta do 20 let. Hokejisti v omenjeni starostni kategoriji so tisti, ki prvi začnejo z intenzivnimi pripravami, saj jih tekme svetovnega prvenstva čakajo že v decembru.

Slovenski mladi risi se bodo tako od 27. do 30 julija pripravljali v Ledeni dvorani na Bledu, kjer jih čaka šest treningov na ledu, opravili pa bodo tudi testiranje fizične pripravljenosti.

V nadaljevanju se bodo na Bledu ponovno zbrali v četrtem tednu avgusta, ko bodo, poleg treningov, odigrali tudi dve prijateljski tekmi U-20 reprezentanco Poljske. Tretji reprezentančni zbor je predviden v času novembrskega klubskega premora, v sklopu katerega bodo slovenski hokejisti gostitelji mednarodnega turnirja na Bledu, kjer bodo merili moči z reprezentancami Francije, Italije in Madžarske.

Zaključno dejanje slovenske izbrane vrste U-20 bo od 9. do 15. decembra letos na Bledu, ki bo gostitelj IIHF svetovnega prvenstva Divizije I Skupine B. Slovenijo v omenjeni skupini čakajo Italija, Litva, Norveška, Poljska in Ukrajina.

Strokovni štab reprezentance je na prvi zbor povabil naslednje igralce:

Vratarji 
SOTLARLuka
PLAVCUroš
KOGOVŠEKŽiga
Branilci 
KLOFUTARTine
STOJAN Nejc
LEBENLuka
PETEKNik
KOROŠECGašper
JUGOVICJakob
PAVCPeter
BRUSNejc
URUKALOŽiga
BRUN RAUHLan
Napadalci 
DROZGJan
KAPELRok
KOJAVECAnej
RAJSARPatrik
ILOVAR Nejc
STRAŽIŠARMark
TIŠLAR Patrik
BRGLEZNik
BANMatevž
SERŠENGašper
VOHNejc
SEVERMark
SVETINAErik
SODJAJaka
ŠTURMJaka

Rezerve

Branilca
HADŽIČAlen
VUKŽan
Napadalca
VIDICDomen
PRETNARLuka