Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let se bo med 24. in 28. avgustom vnovič zbrala in opravila kratke priprave v Mariboru. Mladi Risi bodo v tem času odigrali tudi tri pripravljalne tekme z Madžarsko.

Pred mlado reprezentanco do 20 let so že druge kratke priprave v novi sezoni. Prvič se je zbrala v zadnjih julijskih dneh na Bledu, proti koncu avgusta pa jo čakajo krajše priprave v Mariboru. Trenerski štab, ki ga sestavljata Gorazd Drinovec in Gorazd Rekelj, je na drugi zbor povabil 22 hokejistov, ki bodo v Mariboru trenirali med 24. in 28. avgustom. V tem času bodo opravili pet treningov na ledu in odigrali tri prijateljske tekme z izbrano vrsto Madžarske do 20 let.

Reprezentanco do 20 leta starosti čaka decembra v italijanskem Asiagu svetovno prvenstvo divizije I skupine A. Poleg domače Italije bodo tekmeci še Norveška, Latvija, Belorusija in Avstrija.

Vabljeni igralci:
Vratarja: Tomaž Trelc, Grega Vilman
Branilci: Miha Logar, Kristjan Čepon, Žiga Krašovec, Jan Lampič, Mark Čepon, Matic Govejšek, Andraž Kompolšek, Žan Luka Srpčič
Napadalci: Sebastjan Hadžič, Nik Pem, Nik Unuk, Tim Ograjenšek, Luka Vinčec, Žan Jezovšek, Matic Snoj, Tilen Kalan, Gašper Glavič, Nik Sitar, Primož Čuvan, Urh Markelj
Rezerve: Krištof Potočnik, Nejc Mašič, Mitja Pazlar, Miha Mercina, Marko Tarman, Nace Kapus