Prvi slovenski nasprotnik je bila mlada reprezentanca Italije. V izenačenem in napetem dvoboju so mladi risi pokazali veliko potrpežljivosti in zbranosti v najbolj pomembnih trenutkih srečanja. Čeprav so kar dvakrat lovili nasprotnika, so italijanskim vrstnikom pokazali, kdo je gospodar blejskega ledu. V izteku druge tretjine so dosegli prvo vodstvo na srečanju in ga s požrtvovalno in srčno igro tudi ohranili do konca.

Še bolj napeto je bilo srečanje proti Madžarom. Čeprav so bili naši mladi hokejisti boljši nasprotnik v prvem delu srečanja, so vseeno na odmor odšli z minimalnim zaostankom. Že takoj v uvodu v drugi del so Madžari zadeli še drugič, slabih šest minut pred koncem drugega tretjine pa je bila prednost gostov že velike tri zadetke. Vendar so Slovenci vztrajali in počasi lomili nasprotnika ter še pred koncem drugega dela izid znižali. Zadnja tretjina je pomenila popolni napad na vrata Madžarov, ki so se uspešno branili, nato pa minuto in pol pred koncem srečanja le pokleknili. Vsega 16 sekund je bilo dovolj za izenačenje, veliko boljši risi pa so nasprotnika dotolkli v podaljšku in priredili popoln preobrat.

 

Zadnje srečanje je odločalo o zmagovalcu turnirja. Galski petelini so poskušali pokvariti načrte domači reprezentanci, vendar so že v prvi tretjini okusili moč in ostrino risov v napadu. Slovenci so igrali odlično, povezano in napadalno. Ravno na zadnjem srečanju so prikazali najboljšo pripravljenost in zadovoljili tudi okus trenerskega štaba. Vse dvome o zmagovalcu tega srečanja in tudi turnirja so bile rešene ob vodstvu 3:0 na sredini zadnjega dela, gostom pa je do konca srečanja uspelo poraz le nekoliko ublažiti.

 

Mlada reprezentanca se bo na zadnjih pripravah pred svetovnim prvenstvom sestala že 4. decembra, zbor pa bo ponovno na Bledu. Na prvenstvu se bodo pomerili z reprezentancami Avstrije, Belorusije, Velike Britanije, Norveške in domače Nemčije.

 

Izidi slovenske reprezentance na turnirju:

 

Slovenija 3

Italija 2

(1:2, 2:0, 0:0)

Strelci za Slovenijo: Leber, Koren, Logar

 

Slovenija 4

Madžarska 3

(0:1, 1:2, 2:0, 1:0) – po podaljšku

Strelci za Slovenijo: Zdešar, Pešut, Leber, Koblar

 

Slovenija 3

Francija 1

(2:0, 0:0, 1:1)

Strelci za Slovenijo: Zdešar, Leber, Čimžar

 

Slovenska reprezentanca je nastopila v postavi:

Vratarji: Jure Pavlič, Aleš Trobec, Matic Ferjan

Branilci: Matic Podlipnik, Miha Štebih, Miha Logar, Matic Krivec, Jure Zajc, Gašper Cerkovnik, Žiga Kuzman, Luka Logar, Davod Planko

Napadalci: Peter Bizalj, Gregor Koblar, Matic Zajšek, Miha Pesjak, Rok Leber, Žiga Pešut, Gal Koren, Tadej Čimžar, Žan Zupan, Jaka Zdešar, Anže Dovič, Luka Kalan, Nejc Korpar.

Trenerja: Gorazd Drinovec, Gorazd Rekelj