Slovenska hokejska reprezentanca do 20 let je končno popolna. Zaradi klubskih obveznosti sta se ji v četrtek z manjšo zamudo pridružila še Rok Leber in Gal Koren in dopolnila selektorjev seznam za svetovno prvenstvo Divizije 1, skupine A.

 

Gal Koren je v torek z Medveščakom še nastopil v ligi EBEL in doživel visok poraz v Salzburgu, vodstvo zagrebškega kluba pa ga je želelo v ekipi tudi danes na tekmi z Olimpijo, vendar so se uspeli dogovoriti, mladi slovenski reprezentant pa po klubskih obveznostih utrujenosti ne čuti.

Resda sem prišel pozno, ampak menim, da se mi izostanek ne bo poznal. Bil sem že na prejšnjem zboru in tam že spoznal sistem igre in vse, kar delamo tukaj. Nehvaležno je izbirati favorite in govoriti o možnostih, vsekakor se bomo potrudili.

 

V četrtek popoldan je kot zadnji dopotoval Rok Leber, ki je še v sredo igral za HV71 v elitni švedski mladinski ligi in z asistenco pomagal soigralcem do zmage s 5:2. Po dolgem potovanju je najprej skočil pred fotografski objektiv, potem pa na drsalke in na trening. Kljub mučnemu čakanju na letališču v Frankfurtu je bil dobro razpoložen, sicer malce utrujen, a vesel, da je končno prispel.

Ja, res sem kar malce komaj čakal, da pridem domov. Pot je bila dolga in naporna. Takoj po tekmi sem šel na letališče in kar dolgo čakal v Frankfurtu. Bil sem kar pozitivno presenečen nad igro in tempom na treningu, utrujenosti pa včeraj nisem čutil. Danes vse skupaj prihaja za mano in je malce težje, ampak do nedelje bom že spočit.

 

Svoje mnenje o tej tematiki nam je podal še pomočnik selektorja Gorazd Rekelj, ki večjih težav s pozno priključitvijo obeh ne vidi:

Vsak igralec nekaj prinese v ekipo in vsak igralec se zagotovo pozna. Vsak igralec je boljši v določeni stvari, na nas pa je, da jih sestavimo v čim bolj kompaktno enoto. Vsi dobro delajo in so dobro delali tudi prej, z Rokom in Galom pa smo dobili igralca, ki znata peljati pak in znata zadeti.

Slovenska reprezentanca bo v soboto popoldan v Garmischu opravila prvi trening, v nedeljo pa igrala uvodno tekmo s sosedi Avstrijci.

Končni seznam igralcev (22):

Vratarja: Luka Gračnar (RB Salzburg), Jure Pavlič (HD mladi Jesenice)

Branilci (7): Matic Podlipnik, Miha Štebih, Miha Logar (vsi RB Salzburg), Gašper Cerkovnik (Sai Pa), Žiga Kuzman (HDK Maribor), Luka Logar (HK Triglav), Jurij Repe (HC Ocelari Trinec)

Napadalci (13): Gašper Kopitar (Des Moines Buccaneers), Rok Leber (HV71), Žiga Pešut (HC Mlada Boleslav), Gal Koren (KHL Medveščak), Tadej Čimžar, Žan Zupan (oba HK Triglav), Jaka Zdešar, Anže Dovič (oba HK Olimpija), Matic Zajšek (HD mladi Jesenice), Peter Bizalj (Sai Pa), Gregor Koblar, Luka Kalan (oba RB Salzburg), Miha Pesjak (Pirati Chomutov)

Reprezentanca U20