Kadetsko prvenstvo je vstopilo v zaključne boje. Po četrtfinalnih obračunih je bil danes zvečer na Jesenicah že prvi polfinalni obračun. Jeseničani, ki so bili kot najboljša ekipa rednega dela prosti četrtfinalnih bojev, so na svojem ledu gostili ekipo Triglava iz Kranja, ki se je v polfinale prebila po ogorčenem dvoboju s hokejisti HK MK Bled.

Prvi kadetski dvoboj polfinala je postregel z zanimivim gorenjskim obračunom

Prvi kadetski dvoboj polfinala je postregel z zanimivim gorenjskim obračunom

Uvodna tretjina je postregla z izenačenim merjenjem moči. Odlično delo v obrambi obeh ekip je preprečevanlo veselje strelcem, prva tretjina pa se je tako končala brez zadetkov. Druga tretjina pa je že v svojem uvodu prinesla spremembo izida, ko je zadel Jaka Šturm. Domači so po lepi akciji prešli v vodstvo, s tem pa tudi prevzeli pobudo in vrstili obetavne napade. Kranjski hokejisti so redko ogrožali domače. Jeseničani pa v drugi tretjini svojih priložnosti niso izkoristili in so pred zadnjim delom imeli minimalno prednost enega zadetka. V zadnji tretjini se razmerje moči ni spremenilo, mladi Železarji so bili še naprej gospodarji Podmežakle, mladi Orli pa so se odlično branili. Še posebej je blestel kranjski vratar Uroš Plavc, ki je večkrat izredno posredoval. Na postavljeno obrambo Triglava Jeseničani nikakor niso uspeli zadeti, vseeno pa so zadetku iz začetka drugega dela dodali še dva. Oba sta bila plod hitrega protinapada in spretnosti Jaka Sodja in Patrika Rajsarja. Jeseničani so se veselili prve zmage v seriji, drugo srečanje pa bo odigrano 13. marca v Kranju.

Srečanje med drugima polfinalnima nasprotnikom, HK Celjem in HK Slavija junior bo odigrano jutri.

Izid tekme z Jesenic:
HD mladi Jesenice : HK Triglav 3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
polfinale kadetov, prva tekma, izid v zmagah – 1:0

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 50. Sodniki: Čamdžič, Bergant, Franc.

Strelci: 1:0 Šturm (Rajsar, Seršen, 21.), 2:0 Sodja (Brglez, Zupan, 47.), 3:0 Rajsar (Seršen, Šturm, 53.)

Kazenske minute: Jesenice 14 (4, 4, 6), Triglav 6 (2, 4, 0)
Streli na gol: Jesenice 50 (13, 23, 14), 16 (7, 2, 7)

Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/5989267643945711825?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]