Preteklih nekaj dni ter še ves april bo štajerska prestolnica čutila hokejski utrip. Letos se bodo skoraj vse naše izbrane vrste (razen reprezentanca do 20 let, ki je v tej sezoni že tekmovala na SP) namreč pripravljale v Mariboru.

Danes so po štirih dneh priprav iz Maribora odšli risi do 18 let, ki jih od 7. do 13. aprila čaka SP divizije 1, skupina A, v italijanskem Asiagu. Selektor Valerij Šahraj bo k našim zahodnim sosedom s svojimi izbranci odpotoval v torek, v Italiji pa bodo mladeniči opravili še zadnji del priprav pred novim velikim izzivom – bojem za preboj v elitno divizijo v tej kategoriji. Na prvenstvu se bodo poleg z domačini mladi Slovenci pomerili še z Danci, Norvežani, Francozi in Belorusi.

Od sobote v Mariboru formo nabirajo tudi risinje. Ženska reprezentanca bo v petek odpotovala na SP divizije 2, skupina A, ki ga bo od 8. do 14. aprila gostil Auckland (Nova Zelandija). Dekleta bodo pod taktirko selektorja Acija Ferjaniča v dvorani Tabor formo pilile do srede popoldne, že v torek pa se bodo za slab mesec dni v to dvorano preselili tudi naši najboljši risi.

Članska reprezentanca, ki bo v prihodnje iz dneva v dan bolj popoljnjena, se je pretekla dva tedna pripravljala v Kranju, na Štajerskem pa bodo naši olimpijski junaki poleg treningov odigrali tudi šest pripravljalnih tekem. Prvi jih čakata že ta konec tedna, 5. in 6. aprila, ko bodo v dvorani Tabor palice prekrižali s Italijani, 10. in 11. bodo v Maribor prišli Kazahstanci, 19. in 20. pa še Avstrijci.

 

Reprezentanca U-18

Vratarja: Žan Us, Tomaž Trelc

Branilci: Aleš Jeklič, Kristjan Čepon, Andraž Kompolšek, Matic Govejšek, Miha Logar, Luka Zorko, Luka Kraigher

Napadalci: Tim Ograjenšek, Žan Jezovšek, Nik Simšič,Tilen Kalan, Sebastjan Grošelj, Matic Jeklič, Nik Pem, Sebastjan Hadžič, Luka Vinčec, Nik Unuk, Mitja Pazlar, Nejc Mašič, Primož Čuvan

Selektor: Valerij Šahraj

Pomočnik selektorja: Rok Rojšek

 

Fotografije: SAMO VIDIC

Ženska reprezentanca

Vratarki: Hedvika Korbar in Ines Confidenti

Branilke: Nadja Vakaričič, Mojca Duh, Metka Manfreda, Nina Lončar, Patricija Usnik, Suzana Hafner

Napadalke: Pia Pren, Tea Lahajnar, Laura Deisinger, Sergeja Zimšek, Irena Kraner, Ina Prezelj, Tamara Lepir, Ana Pršina, Urša Pazlar, Eva Dukarič, Kaja Zajfrid, Katja Biščak

Selektor: Aci Ferjanič

Pomočnik selektorja: Boštjan Kos

Slovenska ženska hokejska reprezentanca (foto: Samo Vidic)