20. april 2016, Budimpešta  – Slovenska hokejska reprezentanca je opravila še drugi trening v madžarski prestolnici. Risi bodo prosto popoldne izkoristili za počitek, pred odhodom v ledeno dvorano pa jih čakata še videoanaliza in taktična priprava na dvoboj z domačo reprezentanco. Vse v in okoli reprezentance je že v ritmu, znanem iz vseh večjih reprezentančnih akcij, kamor seveda sodi tudi svetovno prvenstvo.

Risi so vsi zdravi in pripravljeni na nov obračun. Vsi se tudi strinjajo, da gre za najtežji preizkus pred prvenstvom. Madžari so sredi priprav na svoj nastop na elitnem svetovnem prvenstvu, v slovenskem taboru pa so nekako s pripravami že na samem koncu, misli in moči so že usmerjene na dogodke v Spodek Areni v Katovicah. Vendar pa je tu še nastop na ledu dvorane Tüskecsarnok.

Tudi na treningih gre na polno, na nož

Tudi na treningih gre na polno, na nož

Madžari so naši stari znanci, zato velikih skrivnosti ni. Če so slovenski hokejisti leta 1993 Madžare odpravi z visokih 14:2, je sedaj razmerje veliko bolj izenačeno. Nenazadnje so Madžari trenutno člani elitne divizije. Nocojšnja nasprotnika sta se na uradnih srečanjih pomerila že 25 krat. Več uspeha imajo seveda Slovenci, ki so zmagali 19 krat, dve srečanji sta se končali neodločeno, štiri zmage pa so pripadle Madžarom. Zadnja slovenska zmaga, ki je hkrati tudi zadnja medsebojna tekma, sega v leto 2014, na svetovno prvenstvo v Koreji, kjer so Risi z zadetkoma Tomaža Razingarja in Anžeta Kuralta slavili z 2:0. Večerne srečanje se prične ob 19.00, kot smo lahko izvedeli pa internetnega prenosa tekme ne bo, možno bo spremljati le rezultat v živo.

Klemen Pretnar, branilec slovenske izbrane vrste je prepričan, da so bili štirje tedni skupnih treningovi dobri, pred tekmo pa pričakuje, da bodo Madžari hitrejši in težji nasprotnik od preteklih v tem pripravljalnem obdobju. Dvoboj bo prava generalka za sistem igre, disciplino, za zmago pa bo potrebno izkoristiti tudi priložnosti. Izjava Klemna je tudi v videopovezavi:

Napadalec Žiga Jeglič je seveda eden adutov selektorja Nika Zupančiča. Podobno kot Klemen, tudi sam pričakuje dvoboj na visokem nivoju. Prepričan je, da je reprezentanca pripravljena odlično, da je s svojo formo že nared za nastop na prvenstvu, le pristop mora biti na vsaki od tekem pravi. Tudi njegovo razmišljanje v kratki videoizjavi:

Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6275601523081298881?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]