Z zadnjim izmed četverice, ki trenira na kranjskem štadionu, objavljamo pogovor z Anžetom Kuraltom, napadalcem francoskega Epinala, ki se počasi uveljavlja v članski izbrani vrsti Slovenije.

Med četverico, ki trenira v Kranju na štadionu, je Anže Kuralt najmlajši. Leta 1991 rojeni napadalec je športno pot začel v Kranju, se v Sloveniji preizkusil še na Jesenicah, v tujino pa je prvič odšel v sezoni 2009/10, ko je okrepil Salzburg in tam nastopal v kategoriji do 20 let. V zadnji sezoni je največ časa preživel v francoskem Epinalu, kjer je zablestel, saj je na 25 tekmah zbral kar 41 točk. Sezono je končal v Avstriji pri Gradcu, kjer je odigral tri tekme in v statistike vpisal en zadetek. V tujini pa ima še nekaj izkušenj z igranjem na Danskem. Tudi v novi sezoni bo igral na tujem, več pa je povedal sam: ”Podaljšal sem pogodbo z Epinalom, vendar pa točnega odhoda v Francijo še ne vem. Mislim, da se bom vrnil nekaj podobnega kot v prejšnji sezoni, se pravi, okoli 15. avgusta.”

DSC_0682

Z odličnimi predstavami v Franciji se je dokončno prebil tudi v člansko reprezentanco, saj je v preteklih letih sodeloval na pripravah, nato pa ni bil med selektorjevimi izbranci. V zadnji sezoni pa je na svetovnem prvenstvu v Koreji odlično nastopil in na petih tekmah zbral štiri točke. Odpotoval je tudi na olimpijske igre, vendar pa v Sočiju ni dobil priložnosti za igro.

”Upam, da bom tudi v prihodnje v načrtih selektorja Matjaža Kopitarja. Sicer še nisem stalni reprezentant, saj sem vedno na meji ali bo oziroma ne bom na koncu na seznamu ekipe, ki tekmuje na velikih tekmovanjih. Tako kot vsak si tudi sam želim biti vedno zraven,” razmišlja 22-letni napadalec, ki se je nato ozrl tudi proti novi reprezentančni sezoni: ”Komaj čakam na prvi turnir, ki bo v Ljubljani. Vsi se zavedamo, da se je na elitno divizijo potrebno pripraviti maksimalno dobro. Tokrat bo na Češkem, kjer bomo imeli tudi veliko večjo podporo navijačev, kot smo jo imeli v Južni Koreji, kjer je bila le manjša skupinica.”

Za konec je Kuralt opisal še kondicijske priprave na kranjskem štadionu: ”V skupini je resnično lažje trenirati, kot pa če se moraš na novo sezono na suhem pripravljati sam. Odlično je tudi, da imamo trenerja, ki nam je naredil program priprav.”

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6024471213689232177?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]