Južna Koreja bo letos gostila svetovno prvenstvo Divizije I, skupine A, kar pa je le prva stopnica na poti do olimpijskih iger, ki bodo na sporedu čez štiri leta v Pjeongčangu. Korejci namreč gradijo ekipo za tekmovanje leta 2018.

Korejska hokejska reprezentanca v zadnjih letih potuje med divizijo II in obema skupinama divizije I. Na zadnjem svetovnem prvenstvu pred letom dni je v diviziji I skupini A osvojila peto mesto. Letos je Južno Korejo doletela čast, da organizira svetovno prvenstvo pred domačimi navijači. S tem pa je začela tudi projekt gradnje reprezentance za olimpijske igre, ki bodo leta 2018 v Pjeongčangu.

V ta namen so tudi podelili državljanstvo trem kanadskim hokejistom. Brock Radunske je igral za Korejo že na zadnjem svetovnem prvenstvu in dosegel točko na tekmo. Zadnjih šest sezon igra 31-letni napadalec za Anyang Halla v azijski ligi. Na prihajajočem prvenstvu pa bosta dres Koreje oblekla še dva Kanadčana Michael Swift in Bryan Young. Zadnji je branilec, ki je 17 tekem odigral tudi v ligi NHL. Oba igrata za ekipo High 1.