Vratar Matija Pintarič in napadalec Luka Bašič bosta v novi sezoni soigralca pri kazahstanski ekipi Beibarys Atyrau. Novica je bila danes objavljena na klubskem Facebook profilu.

Od dvojice – Matija Pintarič in Luka Bašič – je s kazahstanskim tekmovanjem dobro seznanjem 24-letni napadalec, ki je že v zadnji sezoni igral v Kazahstanu. Nosil je dres Astane in na 35 tekmah v statistike vpisal 17 točk. Bašič je v dozdajšnji hokejski karieri dve sezoni preživel v Franciji, v nižjih selekcijah pa se je preizkusil tudi na Švedskem. V Sloveniji je igral za Olimpijo. Na reprezentančni ravni je nastopil na enem članskem svetovnem prvenstvu, sodeloval pa je tudi na kvalifikacijskem turnirju, na katerem so se Risi prebili na olimpijske igre.

Pintarič je zadnji dve sezoni preživel na severu Evrope, v tretji švedski ligi je branil za Olofström. Pred odhodom v tujino je branil vrata Olimpije in Maribora, pri katerem je tudi začel hokejsko pot. Oba igralca sta bila soigralca v nižjih reprezentančnih selekcijah, oba sta namreč rojena leta 1989.