23. oktober 2015, Miskolc – Uvodna tekma kontinentalnega pokala je pripadla Jeseničanom in hokejistom Jace. Pred tekmo je bilo jasno, da je vloga favorita na strani Železarjev, da so znanje in izkušnje na njihovi strani, vendar je veljala tudi previdnost, saj so Španci znani po tem, da hitro skočijo v protinapad in ogrožajo nasprotnega vratarja.

V uvodnih minutah je tekma tekla le v smeri vrat Jace. Jeseničani so vrstili priložnost za priložnostjo, vse dokler Marjan Manfreda ni lepo v ogenj poslal Aleša Remarja, ta pa je rutinirano preigral vratarja in zadel za jeseniško vodstvo. Kmalu za tem je na ledu obležal Miha Pesjak, saj je nasprotnik naletel v njegovo glavo, vse skupaj pa ni imelo za posledico nobene kazni. Prvi je na klop za kaznovane moral sesti Luka Tošič, a z ohranjanjem prednosti Jesenice niso imele težav. Ob polni zasedbi so se spet vrstili napadi Jesenic, v prvem resnem protinapadu pa je zapretila španska ekipa. V času med 13. in 16. minuto je imel španski vratar obilico dela, v zaporedju pa so bili nevarni Tadej Ćimžar, ki je ob preigravanju celo sam prišel pred nasprotnega vratarja, Miha Pesjak in Jure Dolinšek. Ob lepih akcijah plošček ni končal v nasprotnikovem golu. Sledila je izključitev tudi na strani Jace, ob tem pa je veliko dela imel Jure Pavlič. Ob dveh zaporednih protinapadih nasprotnika je spretno ohranil svojo mrežo nedotaknjeno.

IMGL9509_1

Na polovici druge minute druge tretjine so Jeseničani ponovno napadali z igralcem več. Nasprotnik je bil stisnjen pred svoj gol, na strnjeno obrambo pa je težko zadeti. A ko je potekla kazen nasprotniku, je za nov zadetek poskrbel Matevž Erman. Po minuti in pol igre predvsem v tretjini španske ekipe, je pred gol Jace lepo prodrl Miha Pesjak in z mojstrskim strelom pod prečko povišal prednost Jesenic. V nadaljevanju je bila igra skoncentrirana pred golom Jace, priložnosti je bilo kar nekaj, tudi zelo lepih, zadetka pa so se veselili Španci. V 35. Minuti so prišli do priložnosti za znižanje izida in jo tudi izkoristili. Zadetek jim je dal krila in Jaca je pokazala željo po še kakšnem zadetku. Še posebej ob izključitvi na strani Jesenic. Dve minuti sta minili brez pretresov, nato pa so se spet vrstile jeseniške priložnosti. Najprej je Miha Brus preveč kompliciral, nato je svojo priložnost zamudil še Sašo Rajsar , čas igre v drugi tretjini pa se je tudi iztekel.

IMGL9516_1

Zadnja tretjina je v zapisnik vnesla le eno izključitev hokejistov Jace, pa še to povsem pred koncem srečanja. Jeseničani so bili zadovoljni s prednostjo in so varčevali z močmi, pa tudi vsega svojega znanja niso želeli odkriti prav na prvi tekmi. Še posebej če to ni ravno potrebno. Kljub temu so imeli več od igre, nevarno pa so grozili tudi Španci. Zato je bil Jure Pavlič nekajkrat lepo zaposlen, svoje delo pa je, tako kot že mnogokrat, opravil zanesljivo. Na koncu srečanja je bil tudi izbran za igralca tekme, Jeseničani pa so vknjižili prvo zmago na turnirju. Jutri jih čaka bolj zahteven nasprotnik, domači Miskolc.

HDD SIJ Acroni Jesenice : HC Jaca 3:1
(1:0, 2:1, 0:0)

Miskolc Arena. Gledalcev: 180. Sodniki: Garby (FRA), Ozsvath, Soltesz (oba HUN)

Strelci: 1:0 Remar (Manfreda, 5.), 2:0 Erman (Remar, Manfreda, 24.), 3:0 Pesjak, 26.. 3:1 Gonzalez (Corbo, Di Sei, 35.)

Kazenske minute: Jesenice 4 (2, 2, 0), Jaca 6 (2, 2, 2)
Streli na gol: Jesenice 38 (16, 15, 7), Jaca 16 (3, 3, 10)

SIJ Acroni Jesenice: Pavlič, Us, Erman, Tošič, Manfreda, Rajsar, Remar, Ejup, Jeklič, Pesjak, Čimžar, Dolinšek, Rakovič, Cerkovnik, Brus, Židan, Sodja, Kraigher, Glavič, Lahajnar.

Izjava jeseniškega trenerja Dejana Varla po tekmi