3. maj 2016, Ljubljana – Ob pravkar končanem IIHF svetovnem prvenstvu Divizije I Skupine A se od slovenske moške članske hokejske reprezentance zaradi klubskih obveznosti do nadaljnjega poslavlja dosedanji pomočnik selektorja Ivo Jan.

Ivo Jan je odločitev o slovesu od slovenskega reprezentančnega hokeja v pogovoru z generalnim sekretarjem in športnim direktorjem HZS Dejanom Kontrecem nakazal že v začetku letošnjega leta, ko je bil zaradi intenzivnih obveznosti na mestu glavnega trenerja avstrijske ekipe Graz 99ers prisiljen izpustiti februarski turnir slovenske izbrane vrste v Innsbrucku.

“Takrat smo se dogovorili, da bo delo z reprezentanco nadaljeval do konca svetovnega prvenstva, nato pa naše poti, žal, razhajajo,” je ob tej priložnosti dejal Dejan Kontrec, ki je še dodal: “Ivu smo hvaležni za vse, kar je v tem času dal reprezentanci. Uspeh, ki so ga risi z uvrstitvijo v elitno divizijo svetovnega hokeja dosegli v Katovicah, je dosežek celotne ekipe, katere pomemben del je bil tudi on. Verjamemo, da bo s svojim znanjem in bogatimi izkušnjami, lahko še naprej v pomoč slovenskemu hokeju.”

Strokovno vodstvo reprezentance bo, še zlasti v luči olimpijskih kvalifikacij, ki reprezentanco čakajo v začetku septembra, v nadaljevanju sprejelo odločitev kako zapolniti mesto, ki se je izpraznilo z odhodom Iva Jana.