6. avgust 2018, Ljubljana – Vodstvo Hokejske zveze Slovenije je minuli konec tedna z nekdanjim pomočnikom selektorja in slovenskim reprezentantom Ivom Janom sklenilo dogovor, da v sezoni 2018/19, z možnostjo podaljšanja za eno leto, prevzame naloge selektorja slovenske moške članske izbrane vrste.

“Ponudbe, da prevzamem vodenje članske reprezentance, ki je zagotovo mamljiva, sem bil vesel. Predstavlja nov korak v moji trenerski karieri. Odločitev je bila po eni strani težka, saj se zavedam naloge, ki je pred mano, po drugi strani pa lahka, ker večino igralcev dobro poznam še s svetovnega prvenstva na Poljskem, z nekaterimi izmed njih pa sem v svoji igralski karieri tudi igral. Verjamem, da bo naše sodelovanje dobro,” je dogovor komentiral novi selektor Ivo Jan.

Ivo Jan je v sezoni 2015/16, ko se je Slovenija na svetovnem prvenstvu v poljskih Katovicah ponovno uvrstila med hokejsko elito, pomočnik takratnega selektorja Nika Zupančiča, trenutno pa že drugo leto vodi italijanski Vipiteno, ki nastopa v Alpski hokejski ligi.

“Z vodstvom svojega kluba sem se dogovoril še preden sem generalnemu sekretarju Dejanu Kontrecu dokončno odgovoril na ponujeno mesto selektorja. V času mojih reprezentančnih obveznosti je premor tudi v AHL, tako da le te ne bodo sovpadale s klubskimi obveznostmi,” je dejal novi selektor risov in dodal, da vodstvo kluba na odločitev gleda tudi skozi prizmo promocije kluba. “Nenazadnje je prejšnji trener Vipitena postal selektor italijanske reprezentance, sam pa bom prevzel slovensko izbrano vrsto. Vodstvo kluba gleda pozitivno na to, da je klub ne le odskočna deska za igralce, temveč tudi za trenerje,” je še dejal Ivo Jan.