29. november 2023, Ljubljana – Hokejska zveza Slovenije je bila uspešna pri prijavi na razpis programa “Growing the Game Fund” Mednarodne hokejske zveze (IIHF) in agencije Infront, katerega namen je razvoj hokeja na ledu. V predlaganem projektu je zasnovala in IIHF-u predstavila načrt opremljanja hokejskih dvoran, v katerih potekajo tekmovanja pod okriljem HZS, z video sistemi, ki omogočajo snemanje in neposredne prenose hokejskih tekmovanj.

Tovrstna pridobitev bo hokejskim klubom omogočila, da okrepijo zlasti analitične zmogljivosti svojega dela z vsemi starostnimi selekcijami, ter tako naredijo korak naprej v razvoju hokeja.

S pridobljenimi sredstvi je HZS tako že kupila in slovenskim klubom ter hokejskim zvezam Bosne in Hercegovine, Hrvaške in Srbije v uporabo predala video sisteme za snemanje in neposredne prenose Veo Live.

Sočasno z uporabo video sistemov za analitične potrebe, pa bodo slovenski klubi ter omenjene tri krovne hokejske organizacije, skladno z dogovorom, prek sistema Veo Live zagotavljale prenose vseh svojih domačih tekem v tekmovanjih, ki potekajo pod okriljem HZS. 

Uporabniki lahko neposredne prenose ter nato tudi posnetke posameznih tekem spremljajo izključno na pametnih telefonih in tablicah. Za dostop si je potrebno na pametno napravo naložiti aplikacijo Veo Live (iOS / Android), ter nato v nadaljevanju ustvariti uporabniški račun/profil, ki je brezplačen.

Za ogled tekem je na pametni napravi potrebno poiskati ali izbrati profil pozameznega kluba, na katerem so vidni vsi prenosi:

Hokejska zveza Slovenije

HK MK Bled

HK RST Pellet Celje

HDD SIJ Acroni Jesenice

HDK Maribor

HK SŽ Olimpija

HK Slavija Junior

HK Triglav Kranj

* Predlagamo, da zgoraj navedene povezave odpirate na mobilnem telefonu ali tablici, saj se vam povezava samodejno odpre v aplikaciji Veo Live, ki ste si jo pred tem naložili na svojo napravo.