5. september 2018, Kranj –  V drugem današnjem četrtfinalnem obračunu za letošnjo pokalno lovoriko sta se pomerila gorenjska rivala – domačini in gostitelji tokratnega turnirja, ekipa HK Triglav Kranj ter gostje iz gorenjskega bisera ob jezeru, moštvo HK MK Bled.

2018sep05_Pokal_BLE-TRI_02

Že uvodne minute srečanja so napovedovale precej bolj izenačen spopad za drugo polfinalno vstopnico, kot pa smo ga imeli priložnost videti na popoldanskem obračunu. Gostje so si sicer že v drugi minuti prislužili malo kazen, ki pa so jo uspešno obranili in v nadaljevanju prevzeli ponudo. V šesti minuti je tako mrežo domačih Orlov načel Dimitri Korzhileckyi in povedel ekipo Bleda v vodstvo. V minutah, ki so sledile, so ljubitelji hokeja lahko videli dokaj izenačeno igro, nato pa so bili v štirinajsti minuti domači hokejisti bolj srečne roke in plošček spravili za hrbet gostujočega čuvaja mreže Aljaža Oblaka. Ob izenečenem rezultatu sta obe ekipi nadaljevali boj za vsak plošček in organizirati priložnost za novo vodstvo. Kljub nekaterim poskusom na obeh straneh pa se rezultat do odhoda v garderobo ni več spreminjal.

2018sep05_Pokal_BLE-TRI_04

Drugo tretjino sta ekipi začeli vsaka s po dveminutno izključitvijo, ki pa sta jo uspešno obranili. Domači hokejisti so počasi stopnjevali pritisk v smeri obrambne tretjine hokejistov Bleda. Ti so uspešno odgovarjali nanj vse do polovice rednega igralnega časa, ko so Triglavani kar dvakrat v slabih dveh minutah predrli blejske obrambne vrste in povedli s 3:1. Uspešna sta bila Žan Markič in Žan Zupan. Novo kazen, ki so si jo prislužili gostje, so sicer uspešno ubranili, a jim je očitno v pričakovanju skorajšnjega drugega odmora zbranost nekoliko popustila. Zagrešili so napako v svojih obrambnih vrstah in ta jih je stala novega zadetka. Za vodstvo Triglava ob koncu druge tretjine s 4:1 je bil še tretjič nocoj natančen Žan Zupan.

2018sep05_Pokal_BLE-TRI_03

Odmor je hokejistom Bleda dobro del, saj so na uvodu zadnje tretjine poskušali prevzeti pobudo in zmanjšati zaostanek. Vendar pa je bil ta prevelik, moči v nogah blejskih hokejistov pa premalo, da bi zmanjšali zaostanek za kranjskimi Orli. Pomagale niso niti izključitve na strani domače ekipe, saj prave priložnost pred vrati Kristjana Šenka v zaključku tekme nismo videli. Končni rezultat 5:1 za domačo ekipo je dobro minuto pred koncem z igralcem več na ledu postavil Miha Ahačič z natančno odmerjenim strelom od daleč. Hokejisti Triglava se bodo tako v petek za vstop v sobotni finale pomerili z ekipo HK SŽ Olimpije.

HK MK Bled : HK Triglav Kranj 1:5 (1:1,0:3,0:1)

1:0 – 05:07 Korzhileckyi
1:1 – 13:01 Zupan (Lampič)
1:2 – 34:09 Markič (Grošelj, Potočnik)
1:3 – 35:44 Zupan
1:4 – 38:27 Zupan (Terlikar, Ahačič)
1:5 – 58:40 Ahačič (Zupan, Tavčar) PP1

Kazni: BLE 22 (4,14,4); TRI 10 (2,4,4)

ZAPISNIK TEKME