18. februar 2018, Ljubljana – Medtem ko slovenski risi tekmujejo v olimpijskem Pjongčangu sta februarski premor v klubskih tekmovanjih izkoristili tudi slovenski moški reprezentanci do 15 let in do 18 let, ki sta se udeležili mednarodnih turnirjev v Franciji in Italiji. 

(Foto: Gamyo photos)

(Foto: Gamyo photos)

Mlada slovenska hokejska reprezentanca U-18 se je v francoskem Epinalu pomerila ekipami Francije, Italije in Madžarske. Na prvem srečanju turnirja so slovenski hokejisti, kljub zadetkom Markuna, Krmelja in Tavčarja, morali s 4:3 priznati premoč izbrani vrsti Italije. Naslednji dan jih je čakal obračun z gostitelji turnirja, ki pa so bili premočan nasprotnik za našo izbrano vrsto. Francozi so bili boljši z 8:3; za mlade rise pa so zadeli Krmelj, Jenko in Markun. Zadnji so Slovenci zaključili z zmago, saj so z 2:0 premagali Madžarsko. Oba gola za Slovenijo je dal Predan. Naše mlade rise v aprilu čaka svetovno prvenstvo Divizije I-A v latvijski Rigi, kjer bo merila moči z Dansko, Kazahstanom, Latvijo, Nemčijo in Norveško.

Naši najmlajši risi so medtem na turnirju v italijanskem Trentinu za uvod s 7:2 premagali domačine. Strelci za Slovenijo so bili: Stan (3x), Burgar (2x), Torok in Dolinar. Uspešni so bili tudi v drugo, ko je s 6:2 je padla Avstrija; gole so prispevali Slivnik (2x), Gomboc, Vodlan, Torok, Brodnik. Na zadnjem obračunu so v dramatičnem zaključku tekme z zmagovitim zadetkom ob dveh igralcih manj na ledu, pičli dve sekundi pred koncem s 4:3 premagali še tretjega nasprotnika, reprezentanco Madžarske. Strelci za Slovenijo so bili: Dolinar, Stan, Slivnik, Torok. Slovenija je tako osvojila prvo mesto na turnirju.