Jeseniška mladinska ekipa se je znašla pred zanimivo oviro. Na isti dan in skoraj ob istem času so morali odigrati dve srečanji. Močnejši del ekipe se je v Kranju boril na tekmi EBYSL z Innsbruckom, kombinirana ekipa mladincev in kadetov Jesenic pa je prekrižala palice z nasprotniki iz Bleda.

Mladince Jesenic je vodil nekoč sloviti jeseniški vratar Gaber Glavič. Z napadalnim pristopom so Jeseničani poskušali izničiti prednost domačih, ki so jo imeli v moči in starosti. Nasprotnik je sprejel izziv in redki obiskovalci so lahko gledali zanimivo srečanje. Več od igre so imeli mladi železarji, domači pa so izkoriščali nekaj več izkušenj in večjo fizično moč. Jeseničani so nasprotnika vse prevečkrat poskušali ustaviti s prekrškom in Blejci so to s pridom izkoristili. Dva zadetka z igralcem več sta prinesla neulovljivo prednost za domačo ekipo.              

V drugi tretjini so Jeseničani še nekoliko dvignili ritem in kljub temu, da so tretji zadetek prejeli že v uvodnih sekundah tretjine, nikakor niso želeli popustiti. Ta del srečanja so odigrali precej bolj disciplinirano in se povsem enakovredno borili z Blejci. Veliko je bilo poskusov, blejski vratar Nace Kapus pa je branil odlično. Za Jesenice je dvakrat zadel Blaž Tomaževič, ob izidu 3:1 je zadel ob izenačenih močeh na ledu, ob izidu 4:2 pa je izkoristil prednost dveh igralcev več. 

Zadnja tretjina je bila ravno tako zanimiva, kot pretekli dve, le zadetkov ni bilo več. Obe ekipi sta veliko poskušali s streli, akcij ni manjkalo, tudi prekrškov je bilo malo in igral se je dober hokej. Jeseničani so bili nekaj bolj podjetni, vendar tega niso uspeli izkoristiti. čeprav poraženi, so mladi hokejisti z Jesenic pustili zelo dober vtis, seveda ob dejstvu, da sta za dobro srečanje vedno potrebni dve dobri ekipi pa pohvala sledi tudi domačim.            

HK MK Bled : HD mladi Jesenice 4:2

(2:0, 2:2, 0:0)    

Ledena dvorana na Bledu. Gledalcev: 50. Sodniki: Rogač, Bohinc, Črv.  

Strelci: 1:0 Parežanin (Vurnik, Zavrl, 13., PP1), 2:0 Mašič (Pazlar, 18., PP1), 3:0 (Knez (Zor, Zavrl, 21.), 3:1 Tomaževič (Glavič, 29.), 4:1 Zor (Zavrl, Parežanin, 34.), 4:2 Tomaževič (Čamdžič, Glavič, 36., PP2)

Kazenske minute: Bled 32 (6, 10, 6+10 (Zavrl)), Jesenice 24 (10, 2, 2+10 (Tarman))         
Streli na gol: Bled 41 (9, 15, 17), Jesenice 53 (14, 20, 19)