29. april 2016, Katovice – Slovenska hokejska reprezentanca je izpolnila svoj cilj. Na svetovnem prvenstvu divizije I, skupine A je osvojila prvo mesto. S tem si je neposredno zagotovila nastop v elitni diviziji, ki bo prihodnje leto v Nemčiji in Franciji, ter jo razplet v letošnji izdaji elitnega tekmovanja niti ne zanima preveč. Razplet bo zanimal Italijo, ki ji je z zmago proti Koreji uspelo skočiti na drugo mesto.

V taboru Risov so se uspeha seveda veselili. Izpostavljati junaka med junaki je težko, to pa je bila tudi velika želja slovenskega selektorja Nika Zupančiča. Želel je, da bo na ledu igrala ekipa in ne posamezniki. Od prve pa vse do zadnje tekme je slovenska reprezentanca dihala kot eno. V dobrem in v eni izdaji nekaj slabšega. Zato bodo zlate medalje še kako zasluženo okoli vratu.

Jan Urbas je bil prvič v vlogi kapetana reprezentance in nekako v pogovorih rad povedal, da so vsi igralci, vsi člani reprezentance tudi kapetani ekipe. Vsaj kar se odgovornosti v igri tiče. Jan je povedel ekipo v prave tire, nato pa je Risom uspevalo veliko začrtanega. Zato je tudi elita ponovno tu.

Vseeno je v najbolj dramatičnih trenutkih tekme proti Avstriji veliko breme padlo na ramena vratarja Slovenije. Gašper Krošelj je vzdržal, vzdržali so obrambni igralci pred njim. Klonil je enkrat in to na samem začetku tekme. Potem pa suvereno v obup spravljal vsakega, ki je želel mimo njega v mrežo poslati ploščico.

Z vsemi tremi omenjenimi smo opravili kratek intervju, te pa si lahko ogledate v videoizjavah:

Foto: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6279416364901025313?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]