9. september 2017, Celje – Drugi polfinalni obračun je v ledeno dvorano knežjega mesta ponovno pritegnil večje število gledalcev, saj je na led ponovno stopila domača ekipa HK ECE Celje, nasproti pa so jim stali aktualni državni prvaki HDD SIJ Acroni Jesenice.

2017sep09 - CEL-JES-04

Jeseniški hokejisti so srečanje začeli odločeni, da si zagotovijo vstopnico, ki vodi v jutrišnje finale. A tudi na drugi strani odločnosti ni manjkalo, saj celjski hokejisti nikakor niso želeli razočarati domačega občinstva. Uspešno so odbijali od sebe pritisk, ki je prihajal s strani hokejistov v rdečih dresih, še zlasti potem ko so si v peti minuti prislužili dveminutno kazen. Slednja jim ni vzela elana, obranili so jo in v nadaljevanju tudi sami poskušali ogroziti nasprotnikov gol. V osmi minuti jim je tako uspelo organizirati hiter napad, ki ga je s strelom od daleč zaključil Miha Mercina in gledalce v knežjem mestu dvignil na noge. Železarji so še bolj pritisnili v napadu. Sledila je nova mala kazen za Celje, a tudi to so s požrtvovalnostjo in dobrimi obrambami svojega čuvaja mreže obranili. V tretje je gre očitno rado in ob novi izključitvi na strani domačih igralcev so jeseniški hokejisti le prišli do izenačujočega zadetka, katerega je v svojo statistiko vpisal Luka Kalan.

2017sep09 - CEL-JES-03

Uvodne minute nadaljevanja so postregle z nizom izmeničnih izključitev, tako da smo približno minuto imeli priložnost gledati tudi atraktivno igro 3 na 3, ki je Celjanom prinesla zelo lepo priložnost za drugi zadetek. Vendar pa je bil jeseniški čuvaj mreže na mestu in ostalo je le pri priložnosti. S poravnanimi močmi na ledu so tudi jeseniški hokejisti imeli nekaj polpriložnosti, katerim pa je zmanjkal uspešen zaključek. Strasti so se vedno bolj razvnemale, na jeseniški strani je bilo opaziti precej napetosti. Ob vedno bolj grobi igri jo je v 28. minuti skupil mladi celjski golman Urban Avsenek, ki je ob zdravniški pomoči zapustil ledeno ploskev. Domačini so ob petminutni prednosti igralca več na ledu nadaljevali z drugim čuvajem mreže. Kazen, ki jo je Železarjem z udarcem v glavo prislužil Žan Jezovšek, še ni bila na polovici, ko je sodnik dosodil novo izključitev ekipi z Gorenjske. Celjani so to izkoristili in z zadetkom, najprej Aljaža Ribiča, nato pa še Nejca Kastelica povedli na 3:1. Sledil je hiter odgovor jeseniških hokejistov, ki so z golom Jake Šturma znižali zaostanek na 3:2. Trener celjske ekipe se je nemudoma odzval in v gol ponovno poslal Urbana Avseneka. Gostje so nadaljevali pritisk in ob igralcu več na ledu je Žiga Urukalo dosegel izenačujoči zadetek za Jesenice. Na drugi strani to ni ustavilo domačih hokejistov, ki so še naprej na krilih občinstva nadaljevali svojo igro. V zadnji minuti tretjine so Železarji zadeli še v četrto, uspešen je bil Tomaževič, in ekipi sta odšli na drugi odmor z rezultatom 4:3 za goste.

2017sep09 - CEL-JES-02

Zadnje dejanje so Jeseničani začeli silovito in po pol minute še petič premagali celjskega čuvaja mreže. Kljub dvema zadetkoma prednosti se je tekma nadaljevala z nezmanjšano močjo. Jeseničani so krepili pritisk pred celjskim golom, a je trdna in požrtvovalna domača obramba zdržala vse do pet minut pred koncem tekme, ko je Erik Svetina zadel za 6:3, kar je bil tudi končni rezultat srečanja.

HDD SIJ Acroni Jesenice se bodo za naslov pokalnih zmagovalcev jutri v večnem derbiju pomerile s HK Slovenske železnice Olimpijo.

HK ECE Celje – HDD SIJ Acroni Jesenice  3:6 (1:1, 2:3, 0:2)

1:0 – 7:42 Mercina (Nemeček, Kastelic)
1:1 – 12:26 Kalan (Magovac, Piispanen) PP1
2:1 – 30:22 Ribič (Zupanc, Ograjenšek T.) PP1
3:1 – 31:38 Kastelic (Ograjenšek T., Klavžar) PP1
3:2 – 32:23 Šturm (Urukalo)
3:3 – 35:28 Urukalo (Tomaževič, Seršen) PP1
3:4 – 39:09 Tomaževič (Glavič, Sodja)
3:5 – 40:31 Kalan (Piispanen, Planko)
3:6 – 54:44 Svetina (Glavič)

Zapisnik tekme