8. september 2017, Celje – Zadnja četrtfinalna tekma letošnjega turnirja za Pokal Slovenije je z Jesenic v knežje mesto pripeljala obe tamkajšnji ekipi. Na celjski ledeni ploskvi so si nasproti stopili aktualni državni prvaki HDD SIJ Acroni Jesenice in ekipa HD Mladi Jesenice. Maloštevilni gledalci, ki so si prišli ogledati jeseniški derbi, so imeli kaj videti, saj so mladi jeseniški hokejisti pokazali precejšnjo mero hokejskega znanja ter neizmerno borbenost in srčnost.

2017sep08_JES-HDJ-03

Neskromno lahko rečemo, da smo v prvih dvajsetih minutah tekme videli najboljši hokej na vseh štirih pokalnih tekmah. Kdor je mislil, da bo videl le enosmeren promet proti golu mladih jeseniških hokejistov se je pošteno uštel. Slednji so od prve sekunde srečanja svojo nalogo vzeli izjemno resno in, ne le nudili odpor starejšim kolegom iz Podmežakle, ampak so tudi večkrat prevzeli pobudo v svoje roke in narekovali tempo. Le ta je bil izjemno dinamičen, igra je hitro prehajala iz ene na drugo stran ledene ploskve. Domiselno igro je dopolnjevala trdna obramba mladih hokejistov, na čelu s hitrim in požrtvovalnim čuvajem mreže. Tako je aktualnim državnim prvakom obrambo nasprotnikov uspelo načeti šele v deseti minuti. A zadetek ni imel posebnega učinka na moralo v mladih hokejistov in so nadaljevali svojo igro, ki se jim je obrestovala v štirinajsti minuti, ko so, sicer ob številčni prednosti, rezultat izenačili. Sledilo je nadaljevanje v nezmanjšanem tempu, ki pa do prvega odmora ni prineslo spremembe rezultata.

2017sep08_JES-HDJ-02

V prvi polovici drugega dela tekme se je zdelo, da gledamo posnetek prvega. Boj za vsak pak, veliko poskusov na obeh straneh. Podobno, kot v prvem delu, je tudi nov gol članskih državnih prvakov prišel na sredini tretjine. Na tej točki je zbranost mladih Jeseničanov nekoliko popustila, obramba si je privoščila napako in sledila je kazen v podobi tretjega gola. A po “time-outu” na zahtevo trenerja mlade ekipe je obramba strnila svoje vrste in za nekaj časa zopet postala nerešljiva uganka za člansko vrsto. Težišče igre se je v nadaljevanju preselilo nekoliko bolj pred gol mladih Jeseničanov, ki so vseeno še naprej poskušali zmanjšati zaostanek. Na drugi strani tudi članska vrsta ni popuščala in budno pazila na morebitne vrzeli v obrambi nasprotnikov. Eno takšnih so izkoristili v 35. minuti in povišali vodstvo na 4:1, kar je bil tudi rezultat po dveh tretjinah.

2017sep08_JES-HDJ-04

Zaključek srečanja je pokazal precej drugačno razmerje moči med ekipama, saj so Železarji v petih minutah nanizali tri hitre zadetke in ušli na praktično že neulovljivih 7:1. Tudi v nadaljevanju so zadetki  sledili v nekajminutnih presledkih, vse do končnih 11:1 in nenazadnje pričakovane zmage članskih državnih prvakov.

HDD SIJ Acroni Jesenice se bodo v jutrišnjem večernem polfinalu pomerili z domačo ekipo HK ECE Celje.

HDD SIJ Acroni Jesenice – HD Mladi Jesenice 11:1 (1:1, 3:0, 7:0)

1:0 – 9:55 Brus (Kalan, Bašič)
1:1 – 13:27 Kastel PP1
2:1 – 28:47 Šturm (Svetina, Kraigher)
3:1 – 29:44 Sodja J. (Sodja U.)
4:1 – 34:29 Brus (Kalan, Tavželj)
5:1 – 40:37 Brus (Magovac, Tavželj)
6:1 – 41:14 Svetina (Logar, Seršen)
7:1 – 43:29 Tavželj (Kalan)
8:1 – 49:20 Jezovšek PS
9:1 – 50:52 Kalan (Brus) SH1
10:1 – 55:38 Kalan (Brus, Bašič)
11:1 – 59:55 Jezovšek (Tomaževič)

Zapisnik tekme