Stanley cup, veliki hokejski gral, je še drugič v treh letih obiskal Gorenjsko. Anže Kopitar, dvakratni prvak najmočnejše hokejske lige na svetu, je v svojem drugem prazničnem večeru s “Stankotom” obiskal jeseniško dvorano Podmežaklo. Hokejski dom mnogih odličnih hokejistov je napolnila številna množica ljubiteljev hokeja z Jesenic, Gorenjske, Slovenije, pa tudi ne malo tujih oboževalcev najhitrejše moštvene igre na svetu je prišlo pozdravit našega hokejskega asa.

Anže je ponovno prinesel veliki pokal v Slovenijo

Anže je ponovno prinesel veliki pokal v Slovenijo

Ob precej spremljevalnega programa je bila seveda osrednja točka prihod Anžeta Kopitarja. Skozi špalir mladih hokejistov je Anže prinesel veliki srebrni pokal, na katerem bo že drugič vtisnjeno njegovo ime. Ob pozdravu publiki je Anže najprej izrekel zahvalo tako za sprejem na Brniku, kot tudi za številen obisk v Podmežakli. Taki trenutki ostajajo v njegovem spominu. Kljub temu, da je pokal že drugič v treh letih na slovenskih tleh, je Anže izrazil upanje, da bo še kdaj priložnost proslaviti podoben dosežek kot letos.

Še drugič bo v velik pokal vtisnjeno ime Anže Kopitar

Še drugič bo v velik pokal vtisnjeno ime Anže Kopitar

Anže je iz rok župana Jesenic Toma Tomaža Mencingerja prejel občinsko priznanje, ob tem pa je župan predlagal, da bi dvorana Podmežakla nosila njegovo ime. Anže je poudaril, da je ta predlog zanj velika čast, ampak pred seboj ima še kar nekaj let svoje kariere in je za kaj takega preprosto prezgodaj. V pogovoru je sicer priznal, da je bila sezona dolga in naporna, a to ne bo spremenilo poteka priprav na novo sezono. S pokalom pa je svoj dan pričel s tradicionalnim zajtrkom, nato pa je s helikopterjem poletel na Golico, saj ta hrib nosi tudi velik hokejski simbol. Po obisku Golice je veliki pokal pot vodila na Bled, na jezero in vožnjo s pletno.

Anže z reprezentanti

Anže z reprezentanti

Pred slovesom od Podmežakle pa se je Anžetu na odru pridružila slovenska hokejska reprezentanca, s katero je Anže dosegel velik uspeh na zimskih olimpijskih igrah v Sočiju. Skupaj so pozdravili publiko, večer pa se je nadaljeval z nastopi popularnih slovenskih pevcev.

 

Videoposnetek nekaterih izjav Anžeta Kopitarja

 

Tekst, foto & video: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6035632728840826945?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]