Pred hokejisti Telemacha Olimpije je že osmo sezona v ligi EBEL. Zmaji, ki so pred sezono znova doživeli kar nekaj sprememb, štartajo v petek v Celovcu, čez dober teden pa jih čaka prva domača tekma.

Pri edinem slovenskem predstavniku v ligi EBEL so pred novo sezono doživeli kar nekaj sprememb, in to ne le na igrišču. Nov je namreč predsednik kluba, zahtevno vlogo je prevzel nekdanji hokejist in sodnik Marko Popovič, ki je na zadnji novinarski konferenci pred začetkom sezone dejal: ”Gremo v pravo smer. Zagotovili bomo boljšo sezono, organizacijo kluba in sistem kot v preteklosti. Narejenega je kar nekaj, ogromno dela pa nas še čaka. Ekipa je sestavljena, pripravljena na štart. Imamo ekipo, ki se bo na vsaki tekmi borila za ugoden rezultat in bo pokazala srce ter ga tudi pustila na ledu.”

Nov je tudi trener. Prvič v zgodovini ljubljanskega kluba bo na klopi poveljeval nemški strateg. Fabian Dahlem pa bo imel ob sebi starega znanca ljubljanske ekipe Bojana Zajca, ki bo opravljal vlogo pomočnika trenerja. Do sprememb je prišlo tudi v ekipi. Pri Olimpiji tokrat bolj stavijo na slovenske igralce, vseeno pa so pripeljali šest tujih igralcev, ki se bodo skušali izkazati. Med njimi ima največ izkušenj z ligo EBEL vratar Andy Chiodo, ki je tri leta nosil dres Celovca, tekmeca, s katerim se bodo Zmaji najprej srečali.

Do sprememb pa ni prišlo na mestu kapetana. To vlogo bo tudi v tej sezoni opravljal Aleš Mušič, njegova pomočnika pa bosta Boštjan Groznik in Marvin Degon. ”Dobro smo trenirali, tako da smo pripravljeni na preizkušnje. Za nami je kar nekaj pripravljalnih tekem, po zadnjem turnirju pa smo tudi videli, kje smo in kaj lahko pričakujemo. Lahko rečem, da se lahko kosamo z vsemi tekmeci. Na vsaki tekmi se bomo borili in dali vse od sebe.”