Po reprezentančnem premoru se je v ponedeljek nadaljevala hokejska liga EBEL. Telemach Olimpija je gostovala pri Dornbirnu in izgubila z 1:4.

Hokejisti Olimpije so odigrali prvo tekmo po premoru zaradi olimpijskih iger. V Dornbirnu so zaigrali oslabljeni, saj je klub med premorom zapustila četverica igralcev, vratar Jerry Kuhn, branilec Nick Ross in napadalca Andrej Hebar ter Gal Koren. V prvi tretjini so si domači hokejisti pripravili večje število priložnosti, ena izmed teh pa je končala tudi v mreži Aleša Sile. Premagal ga je Luciano Aquino. Tudi v drugem delu igre so imeli pobudo Buldogi, ki so v 23. minuti povedli ob igralcu več z 2:0. Med strelce se je vpisal nekdanji Zmaj Chris D’Alvise. Olimpija je v nadaljevanju imela dva igralca več in bila uspešna. Natančen je bil Pascal Morency. Tudi četrti gol na tekmi je bil dosežen ob igralski premoči, znova so bili natančni domači hokejisti, med strelce se je še drugič na tekmi vpisal Aquino. V zadnjem delu igre so Zmaji lovili priključek, ob koncu poizkusili tudi brez vratarja in s šestimi igralci, vendar pa prejeli še četrti gol na tekmi.

Dornbirner EC : Telemach Olimpija 4:1 (1:0, 2:1, 1:0)

Strelci: 1:0 Aquino (Sonne, Mink, 11.), 2:0 D’Alvise (Jarrett, 23., PP1), 2:1 Morency (Verlič, Ograjenšek, 26., PP2), 3:1 Aquino (Mink, Arniel, 35., PP1), 4:1 Magnan-Grenier (60., EN)