Hokejisti Telemacha Olimpije so v 48. krogu hokejske lige EBEL prišli do zmage. S 5:2 so ugnali Dornbirn, kar štiri zadetke je dosegel Nick Ross.

Prvo tretjino so zaznamovale izključitve na obeh straneh, obe ekipi sta imeli med drugim na voljo tudi dva igralca več na ledu, prednost pa je bolje izkoristila Olimpija, ki je v 9. minuti prav ob omenjeni situaciji prišla do vodstva. Z močnim in natančnim strelom se je med strelce vpisal Nicholas Ross. Gostje so sicer tudi enkrat zatresli mrežo, sodniki pa so gol po ogledu video posnetka razveljavili.

 

V drugi tretjini so navijači v 28. minuti videli izenačenje, tega je prinesel Luciano Aquino. V tem delu igre si je Olimpija pripravila več priložnosti, eno izmed teh je v 34. minuti izkoristil Ken Ograjenšek. V zadnji minuti druge tretjine pa je še drugič na tekmi udaril Ross. Tokrat ob igralcu več.

 

V zadnji tretjini je bila obramba domačih hokejistov lep čas na hudi preizkušnji, saj si je novinec Rok Leber prislužil petminutno kazen. Buldogi so v tem času dosegli en zadetek, dosegel ga je nekdanji Zmaj Chris D’Alvise. Nadaljevanje obračuna je šlo po notah ”zeleno-belih”, natančneje Rossa. Ta je najprej v protinapadu po podaji Gala Korena dosegel še svoj tretji gol na tekmi. A pri tem se ni zaustavil. V 56. minuti je dosegel še četrtega in bil prvi junak tekme.

 

Telemach Olimpija : Dornbirn 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)

 

Strelci: 1:0 Ross (Mušič, Koren, 9., PP2), 1:1 Aquino (Mink, D’Alvise, 28., PP1), 2:1 Ograjenšek (Koblar, Pešut, 34.), 3:1 Ross (MacAulay, Koren, PP1), 3:2 D’Alvise (Aquino, Mink, 46., PP1), 4:2 Ross (Mušič, Koren, 50.), 5:2 Ross (Hebar, 56.)