Drevi bo na sporedu večni obračun ekipama Telemach Olimpija in SIJ Acroni Jesenice, ki pa bo imel dodaten čar, saj bo odigran na prostem. Nazadnje so se zmaji in železarji pomerili na prostem davnega februarja 1964.

Trg republike bo v četrtek prvič priča spektaklu Pivovarna Union Ice Fest, saj sta bili prvi dve načrtovani tekmi prestavljeni v dvorano Tivoli. Za ljubitelje slovenskega hokeja bo to prava poslastica, saj se bosta pomerili najboljši slovenski ekipi, Telemach Olimpija in SIJ Acroni Jesenice, ki sta v preteklosti, tudi pred več kot pol stoletja, poskrbeli za napete obračune, na katerih so igralci in navijači kljub nizki temperaturi poskrbeli za vročico.

Domači hokejisti bodo tokrat zaigrali v najmočnejši postavi, manjkala bo le trojica, ki nastopa na svetovnem prvenstvu do 20 let v Italiji (Kristijan Čepon, Miha Logar in Tomaž Trelc). ”Končno smo dočakali tekmo na Trgu republike. Vsi v ekipi smo jo nestrpno čakali in se je zelo veselimo. Srečanje z Jesenicami je pravi derbi, na katerem si želi zaigrati vsak od nas. Na papirju smo favoriti, a vemo, da na derbijih to ne pomeni veliko. Pričakujemo težko tekmo. Odigrati bomo morali tako kot na zadnjih tekmah v ligi EBEL, brez podcenjevanja. Na ta način bodo tri točke ostale doma,” pred obračunom pravi napadalec Jure Sotlar.

Ljubljančani prevzemajo vlogo favorita, to jim priznavajo tudi tekmeci z Jesenic, kjer bo imel veliko dela vratar Jure Pavlič. Prav od obramb zadnjega bo odvisno, ali lahko železarji pridejo do uspeha v samem centru slovenske prestolnice. ”Vemo, da je Olimpiji uspelo preizkusiti ledeno ploskev na Trgu republike. Žal pa jim vreme kvari plane. Upamo, da bo četrtkovo vreme usmiljeno do hokeja in da se bo dvoboj odvil po načrtu. Olimpija naj bi nastopila v polni zasedbi. Bodo favoriti, naša naloga pa je odigrati srečanje na vso moč in prireditvi kot je Ice fest dati tisti kanček, ki ga lahko dodamo do spektakla. Tudi na Jesenicah nestrpno čakamo informacije iz Ljubljane. Jutri bi znalo biti že vse jasno. Kakorkoli, mi se pripravljamo za derbi, ne glede na to, kje bo odigran,” pravi jeseniški vratar.