Slovenska hokejska reprezentanca je danes v Hali Tivoli začela težko pričakovano svetovno prvenstvo divizije I/A. Risi so svojo prvo tekmo na turnirju odigrali proti Litvi in pričakovano zanesljivo zmagali s 4:2. V sredo ob 19h jih čaka obračun z Romunijo. 

Litva se je na prvenstvo uvrstila po odločitvi IIHF, ki je Francijo in Avstrijo sprejela v elitno divizijo. Za prvo tekmo je selektor Matjaž kopitar prijavil je šest branilcev in 12 napadalcev, v vratih je bil Matija Pintarič, Gašper Krošelj je bil na klopi.

V prvi tretjini je rise popeljal v vodstvo Miha Verlič, v drugi tretjini pa je vodstvo povišal Anže Kuralt. Risi so imeli številne priložnosti, ki pa jih niso znali unovčiti, na drugi strani pa so imeli Litovci tudi dobro razpoloženega vratarja. Lepe priložnosti so imeli Ken Ograjenšek, Žiga Jeglič in Luka Maver, do konca srečanja pa sta zadela še Blaž Tomaževič in Gregor Koblar. Litva je proti koncu tekme uspela znižati izid in tako omilila poraz.

Litvanski vratar je zaustavil kar 44 strelov na svoja vrata, njegovi soigralci pa so 20-krat ustrelili proti slovenskemu golu.  Obe ekipi sta na klopi za kaznovane presedeli po 6 minut. 


Slovenija – Litva 4:2 (1:0, 3:0, 1:2) 
Verlič 14., Kuralt 22., Tomaževič 30., Koblar 53.; Bendzius 56., Krakauskas 60.