V dvorani Tivoli je bila odigrana prva tekma finala državnega prvenstva v hokeju na ledu. Navijač so videli napet obračun, ki je s 3:1 pripadel ekipi SIJ Acroni Jesenice.

Telemach Olimpija : SIJ Acroni Jesenice 1:3 (0:1, 0:1, 1:1)
Ljubljana, hala Tivoli. Gledalcev: 1.400. Sodniki: Kamšek, Zrnič, Lešnjak A., Bergant.

Strelci: 0:1 Manfreda (Remar, 1.), 0:2 Rajsar (Manfreda, Tošič, 22. PP1), 1:2 Zanoški (Planko, Ropret, 57.), 1:3 Pesjak (60., SH1, EN)

Kazenske minute: Olimpija 10, Jesenice 14.

Vloga favorita je bila pred začetkom finalne serije podeljena hokejistom Olimpije, ki imajo tudi prednost domačega igrišča. A na prvi tekmi so jih železarji močno šokirali, saj so z disciplinirano igro prišli do zmage in vodstva v seriji. Tekma se še ni dobro začela, ko so Jesenice izkoristile svojo prvo priložnost na tekmi. Že v prvi minuti se je med strelce vpisal Marjan Manfreda.

Tudi drugi del igre se je začel po željah gostov, ki so v 22. minuti izkoristili prednost igralca več in se veselili vodstva z 2:0. Zmaji so nato lovili priključek, do katerega pa so prišli šele v 57. minuti, ko je bil natančen Tom Zanoški. Ob koncu so domači poizkusili tudi brez vratarja in kar z dvema igralcema več v polju, saj so imeli gosti izključenega igralca. Številčne prednosti niso izkoristili, v zadnji minuti pa tudi prejeli gol v prazno mrežo, med strelce se je vpisal nekdanji zmaj Miha Pesjak.