1. september 2016, Minsk – Slovensko hokejsko reprezentanco, ki je po včerajšnjem prihodu na prizorišče olimpijskega kvalifikacijskega turnirja opravila že tudi prvi trening na beloruskem ledu, danes čaka prvi obračun na poti do zastavljenega cilja, uvrstitve na zimske olimpijske igre v Pjongčangu leta 2018. Naši risi bodo tako prvi dan tekmovanja v Areni Minsk prekrižali palice z reprezentanco Poljske.

2016avg31_trening_FB-13

Poljski hokejisti za naše fante vsekakor niso neznanka, saj sta se reprezentanci doslej srečali na devetnajstih medsebojnih tekmah, na katerih je bila Slovenija boljši nasprotnik kar dvanajstkrat. Kljub takšnemu razmerju, pa je v slovenskem taboru spomin na obračun na spomladanskem svetovnem prvenstvu v Katovicah, ko so s 4 proti 1 slavili Poljaki, še precej živ, zaradi česar se je slovenska izbrana vrsta na današnjo revanšo tudi ustrezno pripravljala.

2016avg31_trening_FB-17

»Vemo, da nas je Poljska premagala na zadnjem svetovnem prvenstvu. So kvaliteten nasprotnik in ni prostora za podcenjevanje. Nanje se bomo pripravili maksimalno in menim, da bomo osvojili tri točke,« je pred današnjo tekmo povedal slovenski selektor Nik Zupančič ter dodal, da je želja po zmagi prisotna v največji moži meri. Menil, da slovenska izbrana vrsta ima izkušnje s takšnimi turnirji, saj se jih je že večkrat udeležila, zadnjega pa tudi uspešno zaključila. »Te občutke fantje, ki so bili v Sočiju, želijo ponoviti. Potrebno pa je iti po etapah; tekmo po tekmo,« je še dodal.

Začetek tekme proti Poljski je ob 14. uri po slovenskem času, neposredni prenos pa si bo moč ogledati na Šport TV.