Po prijateljskem srečanju, ki so ga mladi risi odigrali včeraj v Zagrebu proti domači reprezentanci, sta trenerja Gorazd Drinovec in Gorazd Rekelj dobila vpogled v stopnjo pripravljenosti članov reprezentance. Tekma je bila še kako dobrodošla, saj je služila za uigravanje in preizkus naučenega na treningu. Rezultata nihče ni lovil, ampak je bilo potrebno najti napake v postavljenem sistemu.

Seveda bi si trenerski štab želel še kakšen tak ali še močnejši preizkus, a v kratek čas stisnjene priprave niti ne dopuščajo veliko manevrskega prostora. Pa tudi morebitni nasprotniki skrivajo svojo pripravljenost. Uvod v tekmo je našim reprezentantom delal nekaj preglavic. Hrvati so pričeli agresivneje in bili nevarnejši. A ko so mladi risi našli svojo igro, vajeti niso več izpustili iz rok. Seveda je svetovno prvenstvo neka druga, precej višja stopnja hokeja, kjer slabih začetkov ne bo smelo biti.

Trener Gorazd Drnovec zaupa znanju vratarja Luke Gračnarja in branilca Jurija

Tomaž Trelc

Repeta, ki jima je na dan tekme namenil nekaj počitka. V ekipi ni bilo niti obolelih Petra Bizalja, Vida Hribljana Nejca Kastelica. Zato pa so vsi ostali želeli pokazati čim več. Med njimi sta bila tudi oba vratarja, Tomaž Trelc in Žan Us, ki sta svoje delo opravila tako, kot ga vratarji najraje. Z nedotaknjeno mrežo slovenskega gola. V uvodnem delu je v vrata stopil nekaj starejši Tomaž Trelc, ki je tudi opisal del tekme, ko je stal med vratnicama: “Mislim, da sem skozi srečanje naredil vse tako, kot je potrebno, razen na začetku srečanja, ko me je rešila vratnica. Nekoliko slabo sem stal v vratih in nisem dobro pokril tistega kota. Verjetno bi bilo srečanje bolj zanimivo, če bi takrat Hrvati povedli. Ampak vsekakor je bolje tako, kot je. Sicer smo slabo pričeli to tekmo. Nismo bili dovolj agresivni in to se je takoj poznalo na naši igri. Nato smo stopnjevali ritem igre, nadaljevali tako, kot smo bili dogovorjeni, pričeli zadevati in prepričljivo slavili.”

Žan Us je nekaj mlajši vratar, njegova hokejska pot pa se je začela tam, kot tudi pot Tomaža Trelca – v kranjskem Triglavu. Skromen mladenič se je veselil priložnosti in jo tudi dobro izkoristil. morda nasprotnik ni bil najbolj primeren za dokazovanje vsega znanja. a tisto kar je bilo potrebno ubraniti je bilo tudi ubranjeno. “Vesel sem, da mi je trener zaupal nastop na tekmi. To mi je v čast. Skozi srečanje nisem imel ravno veliko dela, kar je morda še težje, saj je potrebno ohranjati visoko stopnjo koncentracije. V nasprotnem plošček lahko hitro konča v mreži. V delu srečanja, ko sem bil v igri, lahko rečem, da smo bili precej boljši nasprotniki, kar se je pokazalo tudi na rezultatu. Po nekaj slabšem začetku, smo stopnjevali ritem in dosegli želeno,” je svoje videnje tekme predstavil Žan Us.