Dan po veliki zmagi nad Francozi, mlade slovenske hokejiste čaka nov izziv. Morda je ta še večji, kot tisti dan pred tem, saj bo nasproti naši izbrani vrsti stala reprezentanca Avstrije. Sosedski obračuni so vedno nekaj posebnega.
Nasprotnika se dobro poznata in velikih skrivnosti ni. V tem dvoboju se ne gre le za točke svetovnega prvenstva, ampak tudi za medsebojni prestiž. Po zmagi nad Francijo, je naša reprezentanca pridobila tudi na samozavesti, naši severni sosedi pa zmage na prvenstvu še niso osvojili. In risi bodo naredili vse, da bo tako tudi ostalo.


»Po zmagi nad Francozi je samozavest v ekipi na zelo visokem nivoju. Še posebej zato, ker smo se skozi srečanje držali navodil trenerja, jih izpolnili v popolnosti in to nas je pripeljalo do zmage. Uresničili smo zadane načrte in dobili potrditev, da smo lahko uspešni. Pred današnjim dvobojem ni kaj veliko povedati. Želimo še enkrat slišati našo himno Zdravljico. V dvoboj gremo po zmago, nasprotnika dobro poznamo, še posebej posameznike v njej. Veliko jih igra v avstrijskem prvenstvu, kjer se tudi srečujemo na tekmah. So v poziciji, ko morajo napasti, mi pa bomo z disciplino v igri in že našo prislovično borbenostjo osvojili novo zmago,« so besede branilca Nejca Kozarja.

Nik Pem prisega na disciplino

Optimističen je tudi eden mlajši igralcev v naši reprezentanci. Nik Pem se z avstrijskim hokejem v tej sezoni ne srečuje ravno veliko, saj ga je pot peljala na Švedsko, vseeno pa tudi zanj naši sosedi niso neznanka. »Avstrijska reprezentanca je dobra ekipa. Najmočnejše orožje se skriva v njihovem prvem in drugem napadu. Nekateri od njih so soigralci tudi v ekipah in so zelo uigrani. Za naš uspeh bomo morali ponoviti igro, ki smo jo pokazali včeraj proti Francozom. Imam občutek, da se nas avstrijski hokejisti kar malo bojijo, saj v nas vidijo boljšega nasprotnika. Zato pričakujem, da nas bodo želeli z njihovo igro nekako uspavati in čakati na naš spodrsljaj, potem pa hitro kreniti v napad. Morali bomo biti potrpežljivi in vsak napad graditi korak za korakom. Brez discipline v igri uspeha ne bo. Tega se zavedamo, želja po zmagi pa je prisotna v vsakem od nas,« je bil nekoliko analitičen Nik Pem.

 

Pomembno srečanje, sosedski dvoboj bo odigran danes ob 15.30. Slovenija bo morala nastopiti brez poškodovanega Jurija Repeta, ostali reprezentanti pa so zdravi in pripravljeni na tekmo.