MLadi risi so bili na prvem srečanju svetovnega prvenstva reprezentanc do 20 let divizije I, v skupini A poraženi. Belorusi so bili odločnejši in premočni skozi večji del srečanja. Slovenci so poskušali, nekoliko dvignili ritem igre šele v zaključnem delu, kar pa je bilo premalo za uspeh.

Razočaranja v slovenskem taboru ni skrival nihče. Pred srečanjem so se naši reprezentanti zavedali moči nasprotnika, vseeno pa so upali na boljši izid, tudi na zmago. Za to pa so na ledu pokazali premalo. Kot so poudarili, manjkalo je srce.

Jure Stan je le eden tistih razočaranih igralcev, ki je po srečanju tarnal, da skupaj s soigralci v napadalni peterki nikakor ni našel recepta za nasprotnika. Izhodov iz obrambne tretjine Slovenije je bilo malo, pa še tisto, kar je kazalo na obetavno akcijo, je bilo hitro ustavljeno. Nasprotnik je bil boljši, poudarja Jure Stan: “Enostavno so bili Belorusi precej boljši nasprotnik. Nismo igrali dobro. Če bi igrali tako, kot je od nas zahteval trener, bi bilo razmerje na ledu povsem drugačno. Bili smo medli, ni bilo prave energije, ni bilo moči pri igri na ogradi. S tem pa ni bilo dobljenih dvobojev in ploščkov, zato tudi ni bilo akcij v napadu.”

Tretja tretjina je sicer pokazala nekoliko drugačen obraz naših reprezentantov, kar pa se na rezultatu ni poznalo. Luka Gračnar je bil zelo razpoložen, žal pa to ni bilo dovolj.“V tretji tretjini se je naša igra dvignila. Bili smo močnejši v mnogih elementih igre, nasprotnik nam ni uhajal ob ogradi, močneje smo nastopili. Več smo napadali, uspeli smo jih držati tudi v njihovi obrambni tretjini, ni pa to bilo tisto, kar smo želeli. Med odmoroma nas je trener poskušal motivirati in v nas vzbuditi agresivnost in srčnost, bil je oster, očitno še premalo. Morali bomo narediti veliko več, če bomo želeli zmagovati,” pa je pogovor zaključil branilec Jure Stan.

Težko tekmo je treba pozabiti, jutri je nov dan in nov nasprotnik!