Po presenetljivem porazu na domačem ledu so se favoriti državnega prvenstva do 18 let, hokejisti Celja, odpravili na Jesenice, kjer so morali osvojiti zmago, sicer bi se njihovi jeseniški vrstniki veselili naslova državnega prvaka. Uvodne minute jim niso šle najbolj od rok, saj so ekspresno hitro ostali brez dveh igralcev. Domači so skoraj dve minuti napadali z dvema igralcema več, spremembe izida pa ni bilo. V nadaljevanju so Celjani še vedno večino časa greli kazensko klop, mladi Železarji pa teh daril nasprotnika niso znali izkoristiti. Prva tretjina se je končala brez zadetkov.

Napeta prva tretjina ni prinesla zadetkov

Napeta prva tretjina ni prinesla zadetkov

V drugi tretjini so tudi domači ponudili nasprotniku igro petih proti trem. Celjani so to izkoristili v celoti in povedli z 2:0. Jeseničani so pričeli loviti nasprotnika, v napadih pa zamudili nekaj lepih priložnosti. Svoje priložnosti so zamujali tudi gosti, tekma pa je potekala v hitrem ritmu, zelo napadalno in z veliko streli. Šele v zadnjem delu druge tretjine so domači znižali izid. Ob power playu so prišli v izrazito priložnost, kjer so bili kar štirje Jeseničani naenkrat sami pred celjskim vratarjem. Ob izidu 1:2 sta ekipi tudi odšli na zadnji odmor.

Mladi Železarji so lovili nasprotnika

Mladi Železarji so lovili nasprotnika

V zadnji tretjini je Železarjem hitro uspelo izenačiti, vendar so z novim nepotrebnim prekrškom dali možnost gostom za ponovno prednost. Celje je to izkoristilo. V ostrem in nepopustljivem boju je prišlo do kar nekaj lepih priložnosti za obe ekipi, Celje pa je bil pri tem spretnejši in prednost ponovno vrnil na dva zadetka naskoka. Jeseničanom so se ponujale power play priložnosti, ki jih niso izkoristili, tudi v igri petih proti trem. V protinapadu so Celjani dosegli zadetek z igralcem manj, ob poskusu brez vratarja pa so svojo prednost se povišali. Ko sta branilca gostov na ledu že slavila zmago, sta napadalca odigrala dalje in zadela za končnih 2:7. Zadnja odločilna tekma bo prihodnji teden v Celju.

Zadetek z igralcem manj je odločil zmagovalca

Zadetek z igralcem manj je odločil zmagovalca

HD mladi Jesenice : HK Celje 2:7
(0:0, 1:2, 1:5)
Finale DP U18, druga tekma, izid v zmagah 1:1

Jesenice, dvorana Podmežakla. Gledalcev: 100, Sodniki: Zrnič, Markizeti, Bergant.

0:1 Drozg (Senica Pintar, Grahut, 27., PP2), 0:2 Senica Pintar (Drozg, Jezovšek, 28., PP1), 1:2 Kapel (Sodja, Stojan, 36., PP1), 2:2 Svetina E. (Sodja, Kapel, 42.)2:3 Mercina (Jezovšek, Grahut, 45., PP1), 2:4 Jeram F. (Jezovšek, Čuvan, 52.), 2:5 Drozg (Jezovšek, 55., SH1), 2:6 Kuzman (Jeram T., 60., EN), 2:7 Senica Pintar (Čuvan, 60., SH1)

Kazenske minute: Jesenice  14, Celje 38

Foto, tekst: Drago Cvetanovič

[pe2-gallery album=”http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/109735500980310894305/albumid/6130663140546923681?alt=rss&hl=en_US&kind=photo” ]