Končano je tudi mladinsko prvenstvo v kategoriji mladincev do 18 let. V odločilni tretji tekmi finala v Celju je domača ekipa visoko slavila nad Jeseničani, ki so v prvi tekmi pripravili presenečenje in v seriji celo povedli. Vendar so favoriti tega prvenstva z dvema prepričljivima zaporednima zmagama zasluženo osvojili naslov najboljšega v državi.

Celje slavi naslov prvaka v kategoriji mladincev do 18 let (foto: HK Celje)

Celje slavi naslov prvaka v kategoriji mladincev do 18 let (foto: HK Celje)

Domači napadi so hitro obrodili sadove in Celje je povedlo že v tretji minuti. Kmalu za tem se je gostom ponudila priložnost v power playu, ki je pa niso uspeli izkoristiti. V tem elementu so bili domači precej uspešnejši in so v prvi tretjini izkoristili obe priložnosti ob igri z igralcem več. Do prvega odmora so si celjski hokejisti priigrali visoko prednost treh zadetkov.

Žan Jezovšek je s štirimi zadeti veliko pripomogel k slavju v Celju (foto: HK Celje)

Žan Jezovšek je s štirimi zadeti veliko pripomogel k slavju v Celju (foto: HK Celje)

Tudi v drugi tretjini so domači lepo polnili mrežo gostov. Podobno kot v prvem delu, so tudi v drugem hitro dosegli zadetek in mirno nadaljevali srečanje. V tem delu je bilo priložnosti za celjski power play manj, zadeli pa so ob igri z igralcem manj na ledu. Takoj za tem so domači napadli še z igralcem več, Jeseničani so dve minuti vzdržali, zadetek pa prejeli ob izteku kazni soigralcu. Novi trije zadetki v mreži Jesenic so pomenili neulovljivo prednost domačih igralcev.

Zadnja tretjina je bila, kar se tiče rezultata, nekaj manj zanimiva, ni pa manjkalo dobrih potez na ledu. Šele v zadnjem delu tretje tretjine so domači navijači lahko pozdravili sedmi zadetek svoje ekipe, pol minute za tem pa so tudi mladi Železarji dosegli častni zadetek. Celjski mladinci so tako izpolnili svoja pričakovanja pred sezono in Jeseničanom prevzeli naslov najboljšega v tej kategoriji iz pretekle sezone. A za lepo število igralcev tega finalnega obračuna letošnje hokejske sezone še ni konec. Kmalu sledi zbor reprezentance U18 in nastop na svetovnem prvenstvu B skupine divizije I, ki je to leto v Mariboru.

HK Celje : HD mladi Jesenice 7:1
(3:0, 3:0, 1:1)
Finale DP U18, tretja tekma, izid v zmagah 2:1

Celje, dvorana v mestnem parku. Gledalcev: 350. Sodniki: Bulovec, Zgonc, Črtanc.

Strelci: 1:0 Jezovšek (Grahut, 3.), 2:0 Grahut (Drozg, 13., PP1), 3:0 Jezovšek (Kuzman, Petek, 16., PP1), 4:0 Jezovšek, 23., 5:0 Drozg, 30., SH1, 6:0 Jezovšek (Jeram, 33.), 7:0 Drozg (Petek, 53.), 7:1 Kapl (Svetina, Urukalo, 54.)

Kazenske minute: Celje 10 (4, 4, 2), Jesenice 8 (4, 2, 2)
Streli na gol: Celje 35 (10,13, 12), Jesenice 29 (9, 10, 10)