Dva slovenska branilca sta si nov izziv našla onkraj meja Slovenije. Nejc Berlisk je odšel na Madžarsko, kjer je okrepil ekipo Dunaujvarosi Acelbikak, Žiga Svete pa odhaja v Nemčijo, oblekel bo dres moštva Leipzig Icefighters.

Hokejisti Jesenic bodo v nadaljevanju sezone igrali brez izkušenega branilca Žige Sveteta, ki bo kariero nadaljeval v nemškem nižjeligašu iz Leipziga. Za tega je 29-letni Blejec igral že v sezoni 2012/13. Svete je v Sloveniji poleg Jesenic igral še za Bled, Olimpijo in Alfo, v tujini pa se je preizkusil v Bolzanu, Hokkiju, Eaters Geelenu, Strasbourgu, Partizanu, Cardiffu in Dundeeju. ”Rad bi se zahvalil ekipi, s katero smo res dobro sodelovali in smo se pošteno borili v INL. Še posebej bi se pa rad zahvalil predsedniku Anžetu Pogačarju, ki je do sedaj storil res veliko za jeseniški hokej. Lahko rečem, da je to ena najbolj poštenih oseb s katero sem se srečal v hokeju skozi vso mojo kariero,” je po odhodu za uradno spletno stran kluba dejal slovenski branilec.

Berlisk pa je že okrepil madžarski Dunaujvarosi, ki nastopa v ligi MOL. Jeseniški branilec je sezono začel pri Olimpiji, kjer pa ni dobil prave priložnosti. Berlisk ima, za razliko od Sveteta, nekoliko manj izkušenj s tujino. Igral je v Franciji za Morzine in Veliki Britaniji za Coventry.