26. marec 2017, Bled – Slovenska ženska hokejska reprezentanca se je davi zbrala na Bledu, kjer je začela priprave pred nastopom na svetovnem prvenstvu Divizije II, Skupine A, ki bo od 2. do 9. aprila potekalo na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu.

Slovenska izbrana vrsta, pod taktirko glavnega trenerja Franca Ferjaniča ter pomočnika Boštjana Kosa, bo v prihodnjem tednu opravila sedem treningov na ledu, precej časa pa bo namenjenega tudi analizi in nadgradnji teoretičnega znanja.

IMG_9289_resize

 “Priprave smo zastavili precej ambiciozno. Poleg izpopolnjevanja posameznih elementov hokejske igre, bomo zelo velik poudarek namenili tudi taktiki,” je ob začetku zbora povedal glavni strateg slovenskih risinj.

Strokovni štab še zlasti veseli novost, da se je ekipi v času priprav pridružil tudi trener vratark Matej Duh. “Prvič doslej bo z nami celoten čas priprav tudi trener vratark, kar bo zagotovo dodana vrednost za dekleta in jo nameravamo v polni meri izkoristiti,” je še dejal trener Ferjanič.

IMG_9285_resize

Poleg priprav na ledu in izven njega, bodo naša dekleta v tem času odigrale tudi prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kazahstana, ki se za nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem pripravlja v sosednji Avstriji. Tekma bo v torek, 28. marca 2017, v Ledeni dvorani Bled s pričetkom ob 17.30.

Ženska hokejska reprezentanca Kazahstana je na IIHF lestvici uvrščena šest mest pred Slovenijo, ki je rangirana kot štiriindvajseta na svetu, ter nastopa v eni diviziji višje od naše izbrane vrste. Ekipi sta doslej odigrali le eno medsebojno tekmo; na olimpijskih kvalifikacijah v Nemčiji leta 2004, ko so bile boljše hokejistke iz Centralne Azije.

IMG_9243_resize

Risinje na svetovnem prvenstvu v Pjongčangu čakajo obračuni z reprezentancami Avstralije, Južne Koreje, Nizozemske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Nedelja, 2. april 2017
14:00 Južna Koreja – Slovenija

Ponedeljek, 3. april 2017
14:00 Slovenija – Avstralija

Sreda, 5. april 2017
05:00 Slovenija – Nizozemska

Četrtek, 6. april 2017
09:30 Slovenija – Velika Britanija

Sobota, 8. april 2017
05:00 Severna Koreja – Slovenija

*Vse ure so zapisane po srednjeevropskem času.

Selektor Ferjanič je na zbor povabil naslednje igralke:

Vratarke
CONFIDENTIInesHDK  Maribor
DUKARIČPiaHK Slavija Jr.
POVŠNARTjašaHDK Maribor
Branilke
BIZJAKMajaHK Olimpija
DUHMojcaHK Triglav
HAUSKatarinaHK Triglav
LONČARNinaHK Olimpija
POREKARNušaHDK  Maribor
ZIMŠEKSergejaHDK  Maribor
Napadalke
BERIBAKPatricijaHK Triglav
BIŠČAKKatjaHK Olimpija
BREZNIKTamaraHK Olimpija
CONFIDENTISaraHDK  Maribor
DUKARIČEvaHK Olimpija
GOLOBAnemariaHDK  Maribor
KENIGJercaHK Triglav
MERCPiaHDK  Maribor
PAZLARUršaHK Triglav
PRENPiaHK Olimpija
STRNIŠAPijaHK Triglav
SVETINATamaraHK Triglav