26. marec 2017, Bled – Slovenska ženska hokejska reprezentanca se je davi zbrala na Bledu, kjer je začela priprave pred nastopom na svetovnem prvenstvu Divizije II, Skupine A, ki bo od 2. do 9. aprila potekalo na prizorišču prihodnjih olimpijskih iger v južnokorejskem Pjongčangu.

Slovenska izbrana vrsta, pod taktirko glavnega trenerja Franca Ferjaniča ter pomočnika Boštjana Kosa, bo v prihodnjem tednu opravila sedem treningov na ledu, precej časa pa bo namenjenega tudi analizi in nadgradnji teoretičnega znanja.

IMG_9289_resize

 “Priprave smo zastavili precej ambiciozno. Poleg izpopolnjevanja posameznih elementov hokejske igre, bomo zelo velik poudarek namenili tudi taktiki,” je ob začetku zbora povedal glavni strateg slovenskih risinj.

Strokovni štab še zlasti veseli novost, da se je ekipi v času priprav pridružil tudi trener vratark Matej Duh. “Prvič doslej bo z nami celoten čas priprav tudi trener vratark, kar bo zagotovo dodana vrednost za dekleta in jo nameravamo v polni meri izkoristiti,” je še dejal trener Ferjanič.

IMG_9285_resize

Poleg priprav na ledu in izven njega, bodo naša dekleta v tem času odigrale tudi prijateljsko tekmo z izbrano vrsto Kazahstana, ki se za nastop na svetovnem prvenstvu na Poljskem pripravlja v sosednji Avstriji. Tekma bo v torek, 28. marca 2017, v Ledeni dvorani Bled s pričetkom ob 17.30.

Ženska hokejska reprezentanca Kazahstana je na IIHF lestvici uvrščena šest mest pred Slovenijo, ki je rangirana kot štiriindvajseta na svetu, ter nastopa v eni diviziji višje od naše izbrane vrste. Ekipi sta doslej odigrali le eno medsebojno tekmo; na olimpijskih kvalifikacijah v Nemčiji leta 2004, ko so bile boljše hokejistke iz Centralne Azije.

IMG_9243_resize

Risinje na svetovnem prvenstvu v Pjongčangu čakajo obračuni z reprezentancami Avstralije, Južne Koreje, Nizozemske, Severne Koreje in Velike Britanije.

Nedelja, 2. april 2017
14:00 Južna Koreja – Slovenija

Ponedeljek, 3. april 2017
14:00 Slovenija – Avstralija

Sreda, 5. april 2017
05:00 Slovenija – Nizozemska

Četrtek, 6. april 2017
09:30 Slovenija – Velika Britanija

Sobota, 8. april 2017
05:00 Severna Koreja – Slovenija

*Vse ure so zapisane po srednjeevropskem času.

Selektor Ferjanič je na zbor povabil naslednje igralke:

Vratarke
CONFIDENTI Ines HDK  Maribor
DUKARIČ Pia HK Slavija Jr.
POVŠNAR Tjaša HDK Maribor
Branilke
BIZJAK Maja HK Olimpija
DUH Mojca HK Triglav
HAUS Katarina HK Triglav
LONČAR Nina HK Olimpija
POREKAR Nuša HDK  Maribor
ZIMŠEK Sergeja HDK  Maribor
Napadalke
BERIBAK Patricija HK Triglav
BIŠČAK Katja HK Olimpija
BREZNIK Tamara HK Olimpija
CONFIDENTI Sara HDK  Maribor
DUKARIČ Eva HK Olimpija
GOLOB Anemaria HDK  Maribor
KENIG Jerca HK Triglav
MERC Pia HDK  Maribor
PAZLAR Urša HK Triglav
PREN Pia HK Olimpija
STRNIŠA Pija HK Triglav
SVETINA Tamara HK Triglav