30. oktober 2016, Zalog pri Ljubljani – Slovenska ženska hokejska reprezentanca, ki se praviloma zbere šele proti koncu sezone, ko so na sporedu Mednarodne hokejske zveze svetovna prvenstva, bo tako kot moške izbrane vrste aktivna med bližajočim se novembrskim klubskim premorom. Udeležila se bo olimpijskih predkvalifikacij, kjer ji bodo na ledeni ploskvi od 4. do 6. novembra v španskem San Sebastianu nasproti stale reprezentance Italije, Nizozemske in Španije.

Zmagovalke predkvalifikacij bodo napredovale v naslednji krog predkvalifikacij, pred finalnimi kvalifikacijami v začetku prihodnjega leta, ko bo padla odločitev o preostalih dveh ekipah, ki se bosta udeležili naslednjih zimskih olimpijskih iger v Pjongčangu februarja 2018.

Slovenske hokejistke na Iberskem polotoku čakajo precej zahtevne nasprotnice. Najboljšo statistiko na medsebojnih srečanjih beležijo s tokratnimi domačinkami, saj so jih risinje premagale na obeh dosedanjih srečanjih; zadnjikrat na svetovnem prvenstvu Divizije II Skupine B v španski Jaci, ko so naša dekleta tudi osvojile prvo mesto in uvrstitev v višjo skupino svetovnega hokeja. Na medsebojnih obračunih z Italijo dvakrat in Nizozemsko trikrat pa naša ženska izbrana vrsta doslej še ni vknjžila zmage.

Ob omenjenih nasprotnicah pa so glavnemu trenerju Aciju Ferjaniču pri sestavi ekipe preglavice delale tudi odpovedi in bolezni posameznih igralk. Slovenska ekipa namreč v Španijo odhaja v dokaj pomlajeni zasedbi, ter bo tako predkvalifikacijske dvoboje poskušala predvsem čim bolje izkoristiti za pripravo pred svetovnim prvenstvom Divizije II Skupine A prihodnjo pomlad na prizoriščih naslednjih olimpijskih iger v korejskem Pjongčangu.

Ženska reprezentanca se bo zbrala v Zalogu pri Ljubljani ter opravila en trening na ledu, nato pa bo odpotovala v San Sebastian, kjer jo čakajo tekme po naslednjem razporedu:

Petek, 4. november 2016
16.30 – SLOVENIJA : NIZOZEMSKA

Sobota, 5. november 2016
16.30 – ITALIJA : SLOVENIJA

Nedelja, 6. november 2016
20.00 – ŠPANIJA : SLOVENIJA

Trener Aci Ferjanič je na tokratno reprezentančno akcijo povabil naslednje igralke:

Vratarki
CONFIDENTIInesHDK Maribor
DUKARIČPiaHK Slavija
Branilke
LONČARNinaHK Olimpija
BIŠČAKKatjaHK Olimpija
MRAK*KatjaHK Triglav
POREKARNušaHDK Maribor
BREZNIKTamaraHK Olimpija
BIZJAKMajaHK Olimpija
Napadalke
PRENPiaHK Olimpija
CONFIDENTISaraHDK Maribor
PAZLARUršaHK Triglav
SVETINATamaraHK Triglav
STRNIŠAPijaHK Triglav
DUKARIČEvaHK Olimpija
GOLOBAnemariaHDK Maribor
MERCPiaHDK Maribor
MOLEMašaHK Olimpija
KENIGJercaHK Triglav

* Ni odpotovala, zaradi bolezni.