Na prizorišču svetovnega prvenstva v hokeju na ledu so potrdili datume in kraje svetovnih prvenstev v različnih kategorijah. Risi bo na svetovnem prvenstvu igrali na Poljskem, olimpijske kvalifikacije pa jih čakajo med prvim in četrtim septembrom 2016.

Slovenski hokejski članski reprezentanci na letošnjem svetovnem prvenstvu, ki še vedno poteka v Pragi, se ni uspelo obdržati med elito, bo ta to naskakovala prihodnje leto v Krakovu na Poljskem. Divizija I skupina A bo na sporedu med 23. in 29. aprilom, poleg risov se bodo za napredovanje borile še Avstrija, Poljska, Italija, Japonska in Južna Koreja. Tekme se bodo igrale v dvorani, ki sprejme 15.000 navijačev.

Kvalifikacije za olimpijske igre bodo potekale med 1. in 4. septembrom 2016. Slovenija bo igrala v Belorusiji, kjer bo tekmec tudi Danska, zadnji nasprotnik pa še ni znan, saj se bo moral prebiti čez kvalifikacije. V tej skupini bo zadnji tekmec najnižje rangirana država, ki bo osvojila prvo mesto iz ene izmed treh kvalifikacijskih skupin.

Risije so na zadnjem svetovnem prvenstvu v Španiji osvojile prvo mesto in bodo prihodnje leto nastopile v Diviziji II skupini A svetovnega hokeja. To bo potekalo v Sloveniji na Bledu, poleg risinj bodo nastopile še Severna Koreja, Velika Britanija, Južna Koreja, Poljska in Hrvaška.

Reprezentanca do 20 let bo nastopala v Diviziji I skupini B v francoskem Megevu med 12. in 18. decembrom. Poleg domače reprezentance bodo nastopile še Ukrajina, Poljska, Japonska in Velika Britanija. Risi do 18 leta starosti nastopajo v isti diviziji, prvenstvo bo potekalo med 18. in 24. aprilom v italijanskem Asiagu, merili pa se bodo z Italijo, Madžarsko, Japonsko, Ukrajino in Južno Korejo.

Foto: Drago Cvetanovič