Prvič doslej bomo v Sočiju v Rusiji, v februarju leta 2014, na igrah pod petimi krogi videli igrati tudi hokejsko reprezentanco Slovenije, ki si je to pravico priigrala na letošnjem turnirju na Danskem. Skoraj pol leta po nastopu na letošnjem Svetovnem prvenstvu na Švedskem pa je pred nami tudi nov zbor »Risov«, ki bodo v olimpijski sezoni prvič skupaj med 4. in 9. 11.2014.
 


Zbor reprezentance bo v ponedeljek 4. novembra na Bledu ob 16.30, pol ure kasneje (17.00) pa bo v prostorih Športne dvorane Bled tudi novinarska konferenca (udeleženci bodo znani naknadno). Reprezentanca se bo v sredo 6. novembra odpravila na mednarodni turnir v Innsbruck, ki je bil prvotno predviden za Ljubljano. Ob prošnji severnih sosedov, da bi s turnirjem začeli s proslavljanjem 50-letnice olimpijskih iger v Innsbrucku pa je HZS turnir odstopila Avstriji. Na turnirju bodo nastopile še reprezentance Belorusije, Francije in Avstrije.

Seznam reprezentantov za Innsbruck:

vratarji: Robert Kristan (Nitra), Andrej Hočevar (Epinal), Luka Gračnar (Salzburg)
branilci: Blaž Gregorc (Pardubice), Žiga Pavlin (Troja), Andrej Tavželj (Rouen), Aleš Kranjc (Kölner Haie),   Klemen Pretnar (VSV), Mitja Robar (Krefeld), Sabahudin Kovačevič (Sary-Arka Karaganda), Matic Podlipnik (Dukla)
napadalci: Žiga Jeglič (Assat Pori), Rok Tičar (Kölner Haie), Robert Sabolič (Ingolstadt), Marcel Rodman (Schwenninger), Jan Muršak (Amur), Jan Urbas (München), Aleš Mušič (Olimpija), Boštjan Goličič (Briancon), Gal Koren (Medveščak), Miha Verlič (Olimpija), Anže Kuralt (Epinal), Gregor Koblar (Olimpija).

Razpored tekem slovenske reprezentance v Innsbrucku:
četrtek, 7. november ob 14.30 – Belorusija : Slovenija 
petek, 8. november ob 18.30 – Avstrija : Slovenija 
sobota, 9. november ob 14.30 – Slovenija : Francija